Lover og teknologi bidrar til å bekjempe vold i hjemmet og vold fra eks-partnere / Teknologi og ansatte hos sikkerhetsleverandøren Verisure beskytter mer enn 3000 kvinner i Spania – Økonomi og Volkswagen – Nyheter

Ratingen (ots) – I 2021 ble mer enn 120 kvinner i Tyskland drept av sin partner eller eks-partner; mer enn 115 000 kvinner har vært utsatt for vold i hjemmet. Federal Criminal Police Office publiserte disse tallene i sin kriminelle statistiske evaluering av vold i nære relasjoner for rapporteringsåret 2021 (https://www.bka.de/SharedDocs/Downloads/DE/Publikationen/Annual ReportsUndLagebilder/Partnerschafts risk/Partnership violence_2021. html?nn=63476). De mange tiltakene politikere, staten og humanitære organisasjoner har tatt for å beskytte kvinner bedre mot vold, ser ikke ut til å ha effekt. En teknologi som sikkerhetsleverandøren Verisure (https://www.verisure.de/) allerede bruker i Spania kan være et utgangspunkt for bedre å beskytte kvinnene som rammes.

Nærhetsforbud avskrekker ikke alle trusler

Selv om kvinner får forbud mot å henvende seg til sin tidligere partner fordi de er truet av ham, er de ikke beskyttet mot hans vold. Drapene i Dänischenhagen i mai 2021 er bare ett bredt rapportert eksempel. Årsaken: Å håndheve tilnærmingsforbudet er vanskelig for politiet – både i føderale stater som tillater den såkalte elektroniske merkelappen for personer med risiko for vold i hjemmet, men spesielt i føderale stater der det ikke er lovlig grunnlag for dette.

Den elektroniske fotlenken er et tiltak som kan brukes både ved voldshandlinger som setter staten i fare og ved seksuallovbrudd. Det defineres individuelle steder eller områder som personen ikke har adgang til. Dersom vilkårene ikke er oppfylt, sendes alarm til en sentral målestasjon i Hessen. Den overvåkede blir deretter kontaktet på telefon og bedt om å forlate området. Dersom han ikke kan kontaktes, vil det lokale politiet bli informert umiddelbart.

Teknologi kan bidra til å holde overgripere unna offeret

Ved familievold er funksjonaliteten til den elektroniske ankelmerket imidlertid ikke hensiktsmessig, og heller ikke hensiktsmessig. Å spesifisere steder eller områder som ekspartneren ikke lenger har lov til å nærme seg, er til ingen nytte for den aktuelle kvinnen. Hun ønsker å kunne bevege seg fritt uten frykt. Sikkerhetsleverandøren Verisure har derfor i samarbeid med spanske myndigheter utviklet en løsning som beskytter kvinner mot å henvende seg til menn som de har fått tilnærmingsforbud mot.

I Spania har Verisure satt opp kontrollsenteret COMETA og samarbeider med politiet for å bruke sikkerhetsløsningen for å holde gjerningsmenn borte fra ofre. Totalt har mer enn 10 500 kvinner i Spania kunne føle seg trygge igjen og mer enn 3 000 blir for tiden tatt hånd om. Offeret og overgriperen er utstyrt med sporingsutstyr. Etter en rettsavgjørelse mottar forfatteren kameraet sitt på en politistasjon. Etter det konfigurerte sikkerhetseksperter fra Verisure en annen enhet for offeret. Verisure alarmsentral i Spania overvåker deretter begge enhetene – og varsler kvinner og myndigheter dersom den rettsbestemte avstanden ikke holdes.

«Tallene som publiseres årlig om drapene på kvinner og ofre for vold i hjemmet er skremmende. For hver av disse kvinnene og deres barn betyr det lidelse som vi ikke ønsker å forestille oss,» sa John Sternheimer, direktør for strategiske allianser i Verisure Germany . «Hos Verisure er vi mennesker som beskytter mennesker. Vi håper derfor veldig at ved hjelp av teknologien vi har utviklet og som kollegene våre i Spania allerede bruker med hell, vil vi snart være i stand til å beskytte kvinner mot vold. i Tyskland liker godt.»

Hva gjør Verisure?

Verisure er Europas ledende leverandør av brukervennlige, profesjonelt overvåkede trådløse høysikkerhetsalarmsystemer med egen sertifisert alarmsentral. Med et gjennomsnitt på 750 000 installasjoner per år, gir Verisure sikkerhet for mer enn 4,5 millioner kunder i 17 land i Europa og Latin-Amerika. Selskapet beskytter private husholdninger og små bedrifter med moderne sikkerhetsløsninger og hjelper dem dermed til å leve et bekymringsløst liv. I mange land er Verisure allerede kjent for sine innovative og smarte produkter og tjenester, høy kundeorientering og utmerket forretningsytelse. Også i Tyskland har Verisure allerede gjort store fremskritt til tross for den globale pandemien. Selv om selskapet kun har vært aktivt der siden slutten av 2018, beskytter sikkerhetsekspertene under ledelse av Alvaro Grande Royo-Villanova, som nå har mer enn 380 ansatte, allerede mer enn 20 000 fornøyde kunder i Baden-Württemberg, Berlin, Brandenburg , Bremen og Hamburg, Hessen, Niedersachsen, NRW, Rheinland-Pfalz, Saarland og Schleswig-Holstein.

Verisure, selskapet

Grunnlagt i 1988 som en avdeling av svenske Securitas AB, Verisure (eller Securitas Direct) ble raskt en uavhengig leverandør av rimelige hjemmealarmsystemer. I 1993 ble live overvåking lagt til, det vil si døgnkontinuerlig overvåking av ansatte ved våre egne alarmsentraler og servicekontroll. I 1996 ble tilbudet utvidet til små bedrifter. Verisure Group, med hovedkontor i Genève, har ekspandert over Europa, Latin-Amerika og Sør-Amerika siden 1990. Det globale selskapet, ledet av administrerende direktør Austin Lally, administrerer nå rundt 750 000 installasjoner i året, sysselsetter mer enn 17 000 mennesker og beskytter totalt sett av mer enn 4,5 millioner kunder i 17 land, inkludert Sverige, Norge, Finland, Danmark, Nederland, Belgia, Storbritannia, Spania, Portugal, Frankrike, Italia og Tyskland.

Hva betyr bekreftelse?

«Veri» sjekket nettopp. Det betyr at VdS-sertifiserte spesialister fra internkontrollsentralen for nødanrop og døgnkontinuerlig tjenester i Ratingen sjekker innkommende signaler fra høysikkerhetsalarmanlegget for å se om det er en falsk alarm eller en nødsituasjon. I sistnevnte tilfelle tilkalles umiddelbart politi, sikkerhetsvakter og redningstjenester og om nødvendig utløses den tåkeformede ZeroVision® personvernskjermen som en tyverisikring. «Sure» står for påliteligheten, sikkerheten og den omfattende beskyttelsen som Verisure gir.

Pressekontakter:

Alexandra Wenglorz, intern og ekstern kommunikasjonssjef Mobil: +49 174 32 41 906; E-post: [email protected] Verisure Deutschland GmbH, Balcke-Dürr-Allee 2, 40882 Ratingen

Originalt innhold av: Verisure Deutschland GmbH, overført av news aktuell

Presseportalens nyhetsrom: nye oppdateringer GmbH

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *