Man City går forbi Liverpool i League Cup-thrilleren

Fotball – Carabao Cup – Åttendedelsfinale – Manchester City mot Liverpool – Etihad Stadium, Manchester, Storbritannia – 22. desember 2022 Liverpool-manager Juergen Klopp med Manchester Citys Nathan Ake etter kampen Action Images via Reuters/Jason Cairnduff

MANCHESTER, England — Manchester City slo League Cup-innehavere Liverpool 3-2 i en fantastisk kamp på torsdag, og tok ledelsen tre ganger før de holdt på å nå kvartfinalen.

Forsvarer Nathan Ake headet det som viste seg å være vinneren i det 58. minutt etter at Mohamed Salah utlignet et minutt etter at Riyad Mahrez gjenopprettet ledelsen til City tidlig i andre omgang.

Erling Haaland scoret sitt 24. mål for sesongen i alle konkurranser for å bringe City i ledelsen i det 10. minuttet på Etihad Stadium, men Liverpool svarte den 20., da Fabio Carvalho banket inn en pasning fra James Milner for å fullføre en flytevæske.

Det var nok en rask og rasende kamp mellom de to rivalene som tok Premier League-tittelløpet til en dramatisk avslutning forrige sesong, og som da var det City som endte på topp.

De reiser til Southampton i kvartfinalen.

Liverpool-manager Juergen Klopp vurderte Haalands mål for offside og beklaget at VAR-teknologi ikke ble brukt i ligacupen før i semifinalen.

«Vi har VAR, dommerne er vant til VAR. Teknologien er der, hvorfor skulle vi ikke bruke den? sa den tyske treneren.

«Vi jobbet hardt, vi gjorde gode ting. Det var ikke godt nok for i kveld, men det er City hjemme, det kommer alltid til å være en utrolig tøff kamp.

City-manager Pep Guardiola, som tok en første seier mot Liverpool på seks kamper i alle konkurranser, var fornøyd med lagets prestasjon.

«Vi kan ikke si at det ikke var en god kamp,» sa han. «Det er ikke lett å holde ballen mot Liverpool fordi de har en defensiv struktur som er den vanskeligste jeg noen gang har møtt i min karriere.»

Haaland så uthvilt ut etter sin lange pause på grunn av at Norge ikke klarte å kvalifisere seg til verdenscuppen og bidro sterkt til lagets byggespill, og ga en stor sjanse for Cole Palmer, men unggutten kuttet skuddet.

Haaland hadde ingen slike problemer da han dukket opp med sin første klare sjanse, og strakte venstrebeinet for å sende Kevin De Bruynes innlegg i nettet.

Citys forsvar falt ut og tillot Liverpool å tvinge seg inn i området sitt og utligne gjennom Carvalho.

Guardiolas side så ut til å score igjen og gjorde det kort tid etter pausen, Mahrez kontrollerte et gjennomspill fra Rodri med den ene foten og slo den lavt i nettet med den andre.

Som ofte har vært tilfellet de siste årene av kampen, kom imidlertid Liverpool rett tilbake og Darwin Nunez løp nedover venstrevingen for å feste seg til en pasning og sendte den til Salah for at hun rørte den.

City ville imidlertid ikke være overgått, og tok ledelsen for siste gang, Ake steg høyt for å heade hjem et innbydende innlegg fra De Bruyne.

RELATERTE HISTORIER

Les mer

Ikke gå glipp av siste nytt og informasjon.

Å abonnere på MER SØKER for å få tilgang til The Philippine Daily Inquirer og over 70 titler, dele opptil 5 gadgets, lytte til nyheter, laste ned så tidlig som kl. 04.00 og dele artikler på sosiale medier. Ring 896 6000.

For kommentarer, klager eller henvendelser, Kontakt oss.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *