MAN: Første e-bussordre i Norge – kollektivselskaper, elektromobilitet (e-mobilitet), næringsliv, økonomi og industrinyheter (annet) | Nyheter | VISJON mobilitet

En første for MAN Stromer i Norge – 59 solo-elbusser og 17 leddbusser vil være i omløp i den norske hovedstaden Oslo i fremtiden. Service og vedlikehold i en periode på inntil 12 år er også inkludert i kontrakten med Unibuss.

«Vi er veldig fornøyde med vår første e-bussordre fra Norge, som passer perfekt inn i en rekke bestillinger fra Skandinavia – en stor suksess!» sier Rudi Kuchta, Business Unit Manager Buses hos MAN Truck & Bus.

detaljer

Leveringen av 76 MAN Lion’s City E er planlagt til slutten av 2023 – de skal brukes på veiene nordøst og øst for Oslo. Soloversjonen av MAN Lion’s City E er utstyrt med 5 batterier i stedet for 6 (standard) og leddbussene med 7 batterier i stedet for 8 (standard).

«Fra og med i høst kan kundene våre bestemme antall batterier selv», sier Kuchta og legger til: «På denne måten kan vår helelektriske bybuss bli enda bedre tilpasset behovene og kravene til hver enkelt kunde når det gjelder autonomi. og passasjerkapasitet.

CO lover også mer effektivitet og, ifølge MAN, lengre rekkevidde på opptil 25 km.2– Klimaanlegg, tilgjengelig som ekstrautstyr siden midten av 2022 – og som Unibuss har valgt.

Med mye sikkerhet på vei

Tallrike assistansesystemer som MAN BirdView, som gir 360° sikt over kjøretøyets umiddelbare omgivelser, og MAN OptiView speilbyttesystem sørger for sikkerheten til passasjerer, sjåfører og andre trafikanter. Sistnevnte bistår føreren ved å eliminere blant annet blindsonen og forbedre sikten betraktelig om natten og i dårlig vær.

Skandinavisk markedssuksesshistorie

22 MAN Lion’s City E er allerede på veien i Malmö, Sverige. I tillegg bestilte Keolis totalt 75 Lion’s City 18 E til Sverige i fjor, inkludert 60 for Gøteborg og 15 til Stockholm. 10 Lion’s City 12 E vil også gå på nett i den svenske hovedstaden. det München-baserte selskapet har også 12 MAN Lion’s City 18 E leddbusser til Uppsala i ordreboken. Rammeavtalen med Gamla Uppsala Buss inkluderer også opsjon på 65 ekstra elbiler. 26 MAN Lion’s City 12 E-busser er i trafikk i den danske hovedstaden København, og ytterligere 12 er i trafikk med Vikingbus i Odder.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *