Manuel Kliese blir ny leder for Invest in Norway in Europe – BusinessPortal Norway

Manuel Kliese har vært ansvarlig for Invest in Norway Europe siden 1. september.©privat

Hamburg/Brussel, 1. september 2022. Manuel Kliese, tidligere leder for de tyske kontorene til det norske offentlige næringsutviklingsbyrået Innovasjon Norge, går over til stillingen som «Head of Invest in Norway Europe» i september. Invester i Norge er Norges offisielle investeringsfremmende byrå og eies av Innovasjon Norge. Byrået har ansvaret for internasjonal markedsføring av økonomiske sektorer der Norge tilbyr klare konkurransefortrinn for kompetent utenlandsk direkteinvesteringsoppgjør. Manuel Kliese er nå ansvarlig for hele Europa-regionen.

Invest in Norway fokuserer i hovedsak sin virksomhet på de store europeiske økonomiene. Her bør Kliese aktivt posisjonere Norge som et sted for nye industribebyggelser og næringsvirksomhet. I tillegg vil han støtte utviklingen av relevante rammeprogrammer til EU-kommisjonen og representere norske interesser.

Invest in Norways arbeid fokuserer hovedsakelig på batteriteknologi, datasentre, bærekraftig industriproduksjon, marin teknologi, biovitenskap, digital økonomi, romfart og forsvarsindustri.

«Med tanke på de store utfordringene i Europa og de samtidige mulighetene for at disse kun kan løses gjennom samarbeid, ønsker jeg å jobbe i min nye stilling for å synliggjøre det norske bidraget og dermed få til et målrettet samarbeid mellom utenlandske industrielle investorer i Norge Norge kan gjøre et viktig bidrag her, sier Kliese.

Manuel Kliese, 39, har mange års erfaring i ulike stillinger innen forretningsutvikling og nasjonal markedsføring mellom DA-CH-området, Norge og andre land. Han har blant annet jobbet for det tysk-norske handelskammeret (AHK), det tyske nasjonale turistrådet (DZT) og Innovasjon Norge.

Innovasjon Norge er den viktigste nasjonale og internasjonale handels- og kommersielle representasjonen til den norske regjeringen. Organisasjonen støtter norske bedrifter og oppstartsbedrifter i å åpne opp nye markeder og fremmer utviklingen av en bærekraftig og fremtidsrettet økonomi.
I tillegg støtter organisasjonen internasjonale selskaper med engasjement i Norge. Byrået melder at bedriftsinkubatoren er en direkte bro til den norske regjeringen for tyske selskaper.
Innovasjon Norge driver nettsteder for å støtte den lokale økonomien i hele Norge og sysselsetter over 700 personer i 29 land. Administrerende direktør er Håkon Haugli. Manuel Kliese leder kontorene i Hamburg og München.

Tror du at…? her Innovasjon Norges nyhetsredaksjon.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *