Marek Wollner-affæren var ikke den første på tsjekkisk TV. Jan Hrubeš sto også overfor siktelser – eXtra.cz

Kilde: Courtesy of Czech Television/Herminapress.cz/Profimedia.cz/koláž eXtra.cz

Sak

Markéta Dobiášová, som var den første til å anklage Mark Wollner for mobbing og trakassering på arbeidsplassen, åpnet Pandoras boks. Tretten andre av hans underordnede hadde allerede vitnet mot den nå pensjonerte tsjekkiske TV-reportasjejournalistikken, og politiet har begynt å etterforske saken. Wollner selv anklaget senere Nora Fridrichová for å regissere. Dette er imidlertid ikke første gang forholdet til tsjekkiske TV-ansatte blir etterforsket av kriminelle etterforskere. For mange år siden anklaget tidligere Události-programleder Aneta Savarová daværende nyhetsprogramleder Jan Hrubeš for forfølgelse, og han anklaget henne senere for ærekrenkelse.

Saken om mjauene i redaksjonene til tsjekkisk TV får fart. Etter Marc Wollner på nettstedet ditt infokta.cz en tidligere journalist anklaget henne for sjef, mobbing og seksuell trakassering Marketa Dobiášovahun hadde ifølge nettstedet hlidacipes.org Nora Fridrichova sende et brev der hun ba sine overordnede om en etterforskning, og sa at Marketa burde gitt henne samme anklage allerede i 2015. Wollner anklaget da Fridrichová for å lede henne.

Dette er ikke første gang tsjekkiske TV-ansatte anklager hverandre. For nøyaktig ti år siden, programlederen av Events Aneta Savarova hun anklaget sin kollega Jan Hrubes trakassering. Men alt skulle vært annerledes, og ifølge andre beretninger skal Savarová ha tatt hevn for bruddet.

En offentlig løgn støttet av ledelsen

Ifølge hans venn Jan Hrubeš skulle en gruppe albanere ha foreslått moderatoren. «En gang ringte han meg for å fortelle meg at to albanere hadde angrepet ham på vei hjem. Da jeg kom gikk de begge rundt bilen hans med nøkkelen,» Miloš Brodský husket år siden, og trodde aldri at Hrubeš ville jakte på Savarová.

Dette er sannsynligvis også grunnen til at Hrubeš til slutt sendte inn en straffeklage mot Savarová i 2014 i et forsøk på å rense navnet hans.

«Ms Savar har fortalt mange løgner, en av dem var i 2012 da hun anklaget meg for trakassering. Jeg tar skritt for å beskytte karakteren min på dette tidspunktet, da jeg mener dette er en alvorlig påstand», så siterte de ham lidovky.cz.

«Jeg tror det var en offentlig løgn, som ble veldig nyttig støttet av ledelsen for tsjekkisk fjernsyn», Hrubeš hevdet den gang og sa at hvis politiet kom til den konklusjonen at det var en kriminell handling, utelukket de ikke å ta grep mot tsjekkisk TV.

Dvořák vasket hendene med anklagen

Mens ledelsen i tsjekkisk fjernsyn i dag tar svært alvorlig anklagene mot Mark Wollner og Nora Fridrichová og Administrerende direktør Petr Dvořák det var til og med ment å sette ned en intern kommisjon for å undersøke alle påstandene, for ti år siden vasket TV-ledelsen hendene i saken.

«Det er et for lengst avsluttet kapittel som skjedde for mange år siden. Med mindre det direkte gjelder deres arbeid, kommenterer ikke tsjekkisk TV privatlivet til de ansatte.» sa den daværende tsjekkiske TV-talskvinnen Michaela Fričová.

Selv om Hrubeš aldri ble anklaget for trakassering, ble han sparket fra TV i slutten av 2012. Aneta Savarová havnet i Událosty i desember 2015, da han erstattet henne Michal Kubal. Selv om det bare var ment å være en kort pause på grunn av helsekomplikasjoner, kom Savarová aldri tilbake til TV.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *