Mestere: Djokovic slår Ruud og tar rekorden sjette tittel

Årets sesong på ATP-touren kulminerte med de to siste kampene søndag. Tournament of Champions i Torino bød på singel- og doublefinaler. Novak Djokovic er fornøyd med singeltittelen, og slo sin norske motstander Casper Ruud 7:5 og 6:3. Amerikaneren Rajeev Ram og briten Joe Salisbury ble dobbeltmesterne ved å slå den kroatiske duoen Nikola Mektič og Mate Pavič i strake sett.

Novak Djokovic, 35 (8.), er Tournament of Champions-mester for sjette gang sammenlagt (og for første gang siden 2015), og er dermed lik den forrige rekordholderen, sveitseren Roger Federer. Den serbiske tennisspilleren beseiret Nor Casper Ruud (4.) i finalen i Torino etter én time og 33 minutter, 7:5 og 6:3.

Favoritten Djokovic produserte en utmerket serviceprestasjon i spillet, og slo ni ess uten en eneste dobbelfeil og møtte ingen pausepunkter. Han traff returen selv én gang i hvert sett.

Den tjueen-gangs Grand Slam-mesteren avsluttet sesongen med å vinne årets femte trofeet (Roma, Wimbledon, Tel Aviv, Astana, ATP-finalene), og klatret til femteplass i tabellen. Ruud, toeren, rykker opp til verdens nummer tre.

Rams og Salisbury har vunnet Tournament of Champions
Han var den første som vant dobbelttittelen i Torino. ATP Finals-mesterne var Rajeev Ram og Joe Salisbury, som spilte sin fjerde Tournament of Champions sammen. Mens de endte i gruppen i 2019 og kom til semifinalen et år senere, nådde de finalen i fjor, men var ikke nok for Herbert og Mahut.

I år lot de imidlertid ikke det samlede mesterskapet slippe unna, og i den siste kampen slo de kroatene Nikola Mektič og Mateh Pavič 7:6(4), 6:4.

Nitto ATP-finaler, Torino (menn, ITA, $14 750 000, hard bane – innendørs)
Single Finale
Casper Ruud (NOR, 4.) – Novak Djokovic (SRB, 8.) 5:7, 3:6

Double Final
Mektič, Pavič (begge CRO) – Ram (USA), Salisbury (GBR) 6:7(4), 4:6

Novak Djokovic Rajeev Ram Nikola Mektic Mate Pavic Casper Ruud Joe Salisbury

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *