«Meta sparket ansatte som hjalp hackere med å hacke seg inn på kontoer»

Noen oppsagte Meta-ansatte har blitt anklaget for å godta tusenvis av dollar i bestikkelser i bytte mot at hackere får tilgang til brukerkontoer. Hvilken rapporter Wall Street Journal basert på innsidere og interne dokumenter.

En talsperson for Meta sa til avisen at selskapet «vil fortsette å iverksette passende tiltak» mot personer som ulovlig videreselger tilgang til brukerkontoer og data til hackere.

«Oops»

I noen tilfeller har frilansere som jobber som sikkerhetsvakter fått tilgang til Facebooks «Oops»-verktøy, forkortelse for «Online Operations», som lar ansatte hjelpe brukere som har glemt passordet sitt eller hvis kontoer er blitt hacket av hackere. Verktøyet skal kun brukes i unntakstilfeller. Likevel økte bruken av Oops fra 22 000 ganger i 2017 til over 50 000 ganger i 2020.

Tredjeparter tilbød også tjenester der brukere måtte betale for å tilbakestille kontoene sine, ifølge Wall Street Journal. Ifølge Metas talsperson er kjøp eller salg av kontoer eller betaling for kontogjenoppretting mot vilkårene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *