Mikaela Shiffrin utligner Lindsey Vonns tall på 82 verdenscupseire med seier i storslalåm i Kranjska Gora

Mikaela Shiffrin utlignet Lindsey Vonns rekord på 82 verdenscupseire etter å ha knuste seg til seier i storslalåmen i Kranjska Gora søndag, og ble felles rekordholder for flest seire av en kvinnelig skiløper på verdenscupkretsen.

Shiffrin gikk til 81 seire tidligere i uken, men ble nektet to ganger, først på grunn av været i Zagreb på torsdag og deretter på grunn av en feil i den andre storslalåmen på lørdag.

Etter å ha likt Vonn vil hun nå ha Ingemar Stenmarks totalt 86 fast i kikkerten.

Kranjska Gora

«Det er ubeskrivelig» – Shiffrin i vantro etter å ha utlignet Vonns rekord

7 TIMER SIDEN

Som enhver mester kom Shiffrin seg etter en skuffende prestasjon i den første av to storslalåm på lørdag.

«Jeg var så nervøs!» – Shiffrin avslører nerver før løp i forkant av rekordstor løp

Hans første løp gikk i et forrykende tempo som ingen klarte å holde tritt med, og selv om det andre ikke var like raskt var det mer enn nok til seier. Podiet ble fullført av italienske Federica Brignone (1:53.54) og sveitsiske Lara Gut-Behrami (1:53.74).

Shiffrin får en sjanse til å passere Vonn tirsdag i nattløpet på Flachau.

Sveitsiske Wendy Holdener var først gjennom portene i det andre løpet etter å ha brutt gjennom topp 30, og hennes andre tid på 58,67 langsommere enn 57,85 i hennes første løp.

Hennes landsmann Andrea Ellenberger dukket opp som den tidlige lederen i det andre løpet, da 16 ryttere ikke klarte å slå hennes samlede tid på 1:55.31.

Det som fulgte var en fortsatt kamp om førsteplassen, da norske Maria Therese Tviberg dukket opp som den nye lederen for å gå forbi Ellenberg og ta en ledelse på 0,09 sekunder over den sveitsiske skiløperen med en samlet tid på 1:55. ,22.

Shiffrin setter i gang et løp for å lede an etter første 1 i Kranjska Gora

Slovenske Ana Bucik avanserte deretter seks hundredeler av et sekund i en stadig mer fengslende avslutning på løpet.

Ledelsen fortsatte å bytte hender, med Shiffrins landsmann Paula Moltzan som gikk foran feltet med en suveren andretid på 58,19 for å flytte 0,32 sekunder foran Bucik.

Mina Fuerst Holtman var neste gang først med tiden 1:54.60, og Ellenbergers grep om ledelsen føltes som en evighet siden.

Petra Vlhova tok deretter ledelsen med de seks siste skiløperne igjen med en tid på 1:53,84 sekunder, før Gut-Behrami kort inntok pallen, da tiden hennes på 1:53,74 til slutt var nok til å sikre tredjeplassen.

Det skulle ikke bli noen dobbel i storslalåm for Grenier, hvis andre løp på 1:54.51 gjorde at han bommet på pallen og endte med tiden 1:54.51.

Med bare Shiffrin igjen, satte en spektakulær oppvisning av Federica Brignone henne først med en tid på 1:53:54 som sikret henne andreplassen.

Imidlertid var det en følelse av uunngåelighet da Shiffrin tok den 82. verdenscupseieren med et fantastisk løp rundt banen for sin åttende seier for sesongen.

Etter rekordseieren sa hun: «Jeg var så nervøs dette løpet, jeg har utslett i ansiktet fordi jeg var så nervøs!

«Jeg vet ikke hvorfor, kanskje på grunn av 82-eren. Jeg ønsket virkelig å gå bra på ski, og det gjorde jeg; Jeg kan ikke tro det.

«Det var en kamp, ​​men forholdene var utrolige, og rapporten fra trenerne var at alt var fullt takbart, så du må gå for det.

«Jeg har vært i den posisjonen og ga den bort, men i dag ville jeg kjempe for det.»

The Script Song Hall of fame ble sprengt over høyttalerne, og Shiffrin ble overveldet av følelser da omfanget av prestasjonen hennes begynte å merkes.

Stream alpinskisesongen 2022-23 direkte på Eurosport og oppdagelse+

alpint

Shiffrin leder an etter sitt første GS-løp på Kranjska Gora med Vonns rekord i sikte

FOR 13 TIMER SIDEN

Kranjska Gora

Shiffrin setter i gang et løp for å lede an etter første 1 i Kranjska Gora

FOR 15 TIMER SIDEN

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *