Mirakel i New York: frivillige i et luksuriøst nabolag mater tusenvis av syke mennesker gratis

Og det er det samme med det rekonstruerte modernistiske herskapshuset. Når man ser nysgjerrig på det, blir man slått av det faktum at det bærer navnet til Michael Kors Building, en kjent amerikansk designer som kler så kjente personligheter som de tidligere førstedamene Michelle Obama og Hillary Clinton, den nåværende vise- president Kamala Harris. eller vis forretningsstjerner som Taylor Swift eller Jennifer Lopez. «Mr. Kors ga oss ganske mye penger. En virkelig sjenerøs donasjon – fem millioner dollar,» sier guiden vår Stephen Covello, som jobber i organisasjonen som direktør for utvikling og donasjoner. Og han forteller oss at takket være dette var de i stand til å gjenoppbygge hovedkvarteret og utvide virksomheten kraftig.


Mat selvforsyning i fare. Forbudte molekylsakser kan hjelpe

Fortsatt i heisen reflekterer vi over navnet på selskapet: «Vi leverer Guds kjærlighet». Mr. Covello smilte: «Ja, navnet. Den har en så lang historie. Noen anser oss til og med som sekterister. Vi foretrekker å skrive det synlig på nettsiden vår, noe vi egentlig ikke er. Det er en sekulær organisasjon, men likevel er det nødvendig å forklare det.

Guds kjærlighet går gjennom magen

Historien til navnet kan spores tilbake til grunnleggeren av selskapet, som ble kalt Ganga Stone og gikk bort i fjor. Hun var datter av en polsk jødisk immigrant og en norsk immigrant til New York. Hun jobbet her som frivillig på hospice. I 1985 besøkte hun en av pasientene som hadde AIDS og var døende hjemme. Ganga fant ham for syk og for svak til å lage mat selv. Så ved neste besøk ga hun ham et varmt måltid og fant ut hvor mye glede det ga henne. Frem til neste besøk forbedret hun bistanden og tilberedte diettmat tilpasset helsetilstanden hennes.

Den aktuelle mannen, Richard Sale, bestemte seg da for å betro henne at hun hadde brakt verdighet og verdsettelse tilbake til livet hennes. Og hun forsto at hennes tjeneste ikke var begrenset til å mate en person. Da hun kom med lunsj igjen, møtte en nabo henne og spurte henne hva hun gjorde. Hun fortalte ham hele historien, og personen sa: «Du leverer ikke bare mat, du leverer også Guds kjærlighet. Hun involverte også samboeren Jane Best i aktiviteten hennes, de tok kontakt med flere pasienter og leverte mat til dem på sykkel. De oppkalte tjenesten sin etter en nabos minneverdige setning: «Guds kjærlighet vi utfrier» – Guds kjærlighet vi utfrir.

Initiativet hans ble gradvis til en veldedighetsorganisasjon som i 1993 leverte to måltider om dagen til sine 550 kunder. I dag lager dette selskapet mat til mer enn ti tusen alvorlig syke newyorkere som ikke kan handle eller lage mat selv. Dette er hovedsakelig pasienter som lever alene med AIDS, HIV, kreft, etter slag eller hjerteinfarkt eller med alvorlig diabetes.

Hvert år tilbereder hun for dem og eventuelt barna deres, om lag to og en kvart million måltider, hvis de er syke alenemødre, tilpasset deres helsetilstand og de foreskrevne diettene. Pasientene får helt gratis mat, organisasjonen lever av veldedige innsamlinger og penger fra filantroper.


En krone kan være gull verdt for noen.  Det er når vedkommende sover dårlig på kalde netter og noen i offentligheten kjøper en nattkjole fra Frelsesarmeen

En krone kan redde liv. Den gratis nattkjolen er en start på veien til gaten

Når vi skal besøke en matlagingsbedrift, er det i tillegg til en caps, respirator obligatorisk. Det er tross alt her det skapes mat til alvorlig syke mennesker, ofte med immunforstyrrelser. Virksomheten har virkelig vokst siden Ganga Stone syklet rundt med noen bokser med mat på sykkelen. Dusinvis av mennesker i hvite forklær beveger seg rundt i de store rommene, du kan ikke se mye gjennom dampen som stiger opp fra de enorme beholderne med saus eller suppe. «Mye av våre ansatte består av frivillige,» sier Stephen Covello. «Mange kom vantro og spurte om det var greit å komme og hjelpe bare for en dag. Vi forsikret dem om at vi virkelig ikke har noe imot, at vi ikke har noen forpliktelse her. Men de har allerede blitt her,» forklarer han.

Når du spør noen frivillige, sier de med et smil at de har blitt tatt opp i lokalsamfunnet og at de bor her som en stor familie. «Og vi feirer bursdagen vår sammen på taket av bygningen,» legger en smilende eldre kvinne i glass, som fyller en av termosskålene med en blanding av grønnsaker og gir den til en kollega som allerede venter med en øse. full av ris.

Det er også ernæringsspesialister på telefonen og på datamaskinen som konsulterer hver klient om deres helse og foreslår den ideelle sammensetningen av måltider. «Selv alvorlig syke enslige som ikke har råd til spesialkost foreskrevet av lege trenger ikke å gå til sykehus eller sykehjem, men kan bli hjemme. Fordi kostholdet vårt er sunt og tilpasset hver enkelt pasient, bidrar det til bedre helse. «, sier Stephen Covello.

Mannen som forsegler de ferdige eskene i innpakningen ser opp fra arbeidet et øyeblikk og sier: «Og fortalte du dem om bursdagskakene også?» «Ja, det er sant,» sa Mr. Covello. «Vi prøver å holde styr på en kundes bursdag og levere en bursdagskake til dem den dagen. Selvfølgelig i henhold til deres foreskrevne diett.»

De gjenoppretter folks verdighet

Veldedighetsorganisasjonen God’s Love We Deliver har flere på siden sin emosjonelle videoer levering av mat til kundene. De legger ikke skjul på sin entusiasme for denne tjenesten. «Jeg levde et helt normalt og tilfredsstillende liv da dette marerittet plutselig skjedde,» sier Mr. Carlo fra Staten Island, som er en del av New York City og ligger i nærheten av den berømte Frihetsgudinnen. .

Kilde: YouTube

Han ble diagnostisert med prostatakreft og lymfeknutene hans ble også påvirket av kreftceller. «Jeg trodde jeg skulle dø etter strålingen. Jeg kunne ikke gjøre noe i det hele tatt. Jeg var så sulten. Og det var så vondt. Jeg kommer aldri til å glemme den følelsen. Menneskene i Guds Kjærlighet har pleiet og var en del av mitt mirakel», fortsetter Carlo, som ble diagnostisert med kreft i 2004.

Han leier også inn sjåfører som bringer ham mat seks dager i uken. «De tar ikke bare med pakken, de bryr seg virkelig om personen. Sjåførene deres har allerede vist meg så mye vennlighet.


Nicholas Winton den yngre

Nasjonalismen vokser. Folk vil ikke dele, advarte Nicholas Wintons sønn

I hans fortelling har navnet på Guds kjærlighet bare den rette betydningen. «Jeg ville bare dø uten denne organisasjonen. De ga meg tilbake min verdighet,» sier en annen klient, Jack, rett ut. Han bor i leiligheten sin på Manhattan og er i tillegg til HIV også i ferd med å komme seg etter tre slag.

Når vi går ut av Michael Kors-bygningen, trekkes vi også til navnelappene som sitter på de flislagte veggene i rommet der maten tilberedes. «Dette er navnene på kundene våre som dessverre ikke er blant oss lenger», forklarer Stephen Covello. «Vel, det er de faktisk. I hvert fall på disse skiltene. Da vi forlot vårt gamle hjem, tok vi alle med oss.

Sosiale lunsjer i Tsjekkia

Sannsynligvis den som er nærmest disse tjenestene Veldedighet i Tsjekkia. Den er ikke basert på frivillige, men på ansatte som er betalt med hjemmel i lov om sosiale tjenester. Sykepleietjenesten kjøper inn lunsjer lokalt fra leverandører og leverer dem deretter. I de fleste tilfeller er det også mulig å kjøpe diett, i hvert fall fettfattig og diabetisk mat. Klienter får det enten anbefalt fra sykehuset av en ernæringsterapeut, eller det er foreslått av en allmennlege. Som en del av endringen i sosialtjenesteloven er det imidlertid ifølge Charity CR nå sett for seg at utlevering av måltider skal være unntatt fra sosiale tjenester.

Det er også et non-profit prosjekt i Tsjekkia Historie om frokost og deres Enjoy Lunch-kampanje. For 160 kroner kan en person bestille en lunsj tilberedt for dem av et sosialt foretak. Faktisk betaler han for to porsjoner, den andre er gratis for en eldre person eller en alenemor.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *