Mor har allerede mottatt nyheten om at datteren hennes har druknet… EMS deler ut en pris for uselviske handlinger for å redde livet til et lite barn

En dag i mars i fjor var familien ganske vanlig. Inntil litt før klokken tre på ettermiddagen fikk moren vite at datteren hadde druknet… Den lille jenta hadde dratt til naboen for å leke med venninnen. Moren fulgte datteren langs veien, der venninnen allerede ventet på henne og så dem begge gå mot naboens gård. Bare ti minutter gikk før det skjebnesvangre anropet ble mottatt. Jentene hadde løpt til ungdomssenteret i nærheten, hvor jenta hadde falt ned i et hull med vann – ingen visste engang om hennes eksistens! «Først trodde jeg at datteren min hadde falt i dammen, som er den eneste vannmassen i nærheten. En ulykke kan imidlertid skje hvor som helst, ikke bare i åpent vann, men også i et lite hull,» sier mamma. kjæresten til jenta som løp for å spørre de voksne om hjelp.

Sigita og Toms Liepas bor mer enn hundre meter fra ulykkesstedet. På det tidspunktet hadde Sigita allerede jobbet i en servicebrigade under en erfaren lege i omtrent ett år parallelt med studiene på medisinstudiet. Hun mottok også prisen «For altruisme» i år. Den skjebnesvangre dagen var hun hjemme og hørte på et nettforelesning. Da han hørte om ulykken, fikk legens instinkt ham til å reise seg og løpe til stedet og hoppe i det første paret med sko på veien. Sigitas mann, Tom, skyndte seg ut på den kjølige, vindfulle dagen, uten sko, i bare ett par sokker og shorts.

«Mens jeg løp gikk jeg gjennom barnets gjenopplivingsalgoritme i hodet mitt og ba folk som sto der puste fordi jeg så at jenta hadde vært. Jeg hørte jenta som ringte etter tjeneste sa til ekspeditøren: «Vi har en sykepleier som løper her. !” – med et snev av lettelse i stemmen, men jeg tenkte for meg selv, hva kan denne «søsteren» gjøre nå uten det vanlige utstyret? Jeg forsto den enorme betydningen og de forventningene samfunnet stiller til oss, helsepersonell, selv om Jeg lærer fortsatt og samler opp min erfaring.Det som skjedde fikk meg til å innse at det valgte yrket er i min makt, og det er virkelig min vei, sier Sigita.

«Stor takk til fyren som allerede hadde dratt jenta opp av vannet. Etter en stund sprang Sigita bort og vi begynte å gi førstehjelp,» sier Tom, som ikke er kvalifisert lege. Han lærte førstehjelp på en kjøreskole Tom innrømmer at han handlet intuitivt den gangen, og selvfølgelig hjalp Sigitas kunnskap mye. «Da jeg så barnet, skjønte jeg at situasjonen var veldig, veldig ille,» husker Sigita. Sigita og Tom startet umiddelbart indirekte hjerte. massasje, fordi bare det kan tilføre oksygen til hjernen og andre organer. Alt hun ønsket i det øyeblikket var at babyen begynte å puste og pulsen tok seg opp, men samtidig hadde hun en tanke i hodet: galskap, så kaldt det er ute i dag! sirenene, hun klarte likevel å instruere noen i nærheten til å løpe til legeteamet, så de kunne se r nøyaktig hvor du skal dra og ikke kaste bort dyrebare sekunder. Merk at dette er svært viktig i samtaler der den nøyaktige plasseringen ikke kan spesifiseres.

– Mannskapene kom veldig raskt. Legene kjempet nådeløst, i mer enn en time, helt til jentas hjerteslag og pust var gjenopprettet, så tok de henne inn i bilen, sier moren til den redde jenta. Ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er overfor alle legene som har hjulpet meg : legene på avdelingsteamene og legene på sykehuset hvor han ble tatt. Jeg er ikke i tvil om at leger er Guds hender på jorden. Det er kun takket være dem at jenta er med oss! Jeg vil også takke alle mine medmennesker for deres hjelp og støtte – naboene, samt de jeg møtte ved en tilfeldighet som spurte om min datters helse. Takk også til folk fra hele Latvia som ba for datteren vår og hennes helse. Takk for at du ikke er alene i denne uvitenhetens tid! «

I slike situasjoner er det ifølge Tom alles plikt å hjelpe. I dette tilfellet gikk alt veldig bra – en ringte 113, en annen, vel vitende om at Sigita studerte til lege, ringte henne. En fyr hoppet i vannet og dro jenta ut. Alle gjorde det de syntes var best. Tom understreker også at det er viktig for alle å lære det grunnleggende om førstehjelp: «Selv om man ikke lærer alt på en kjøreskole, kan denne kunnskapen være avgjørende i slike situasjoner. Og gitt situasjonen som har oppstått i sammenheng med Russlands invasjon av Ukraina, ville det være vår plikt hver enkelt av oss å lære det grunnleggende om førstehjelp.» Sigita legger til det ektemannen sa, og påpeker at mangelen på kunnskap er hva begrenser hjelpetilbudet.” Etter ulykken innrømmet folk jeg kjenner at de ikke ville vite hva de skulle gjøre i en slik situasjon. Jeg ville ikke vite hva jeg skulle gjøre. Derfor oppfordrer jeg alle til ikke å lære førstehjelp bare fordi man trenger førerkort på en kjøreskole eller andre steder. Lær selv – kanskje på et tidspunkt vil denne kunnskapen hjelpe deg med å redde en du er glad i i familien din, i vennekretsen eller en fremmed som du vil være ved din side når en ulykke inntreffer.»

For Tom er den største takknemligheten å se jenta løpe rundt og leke, som om ingenting av dette hadde skjedd. På den annen side ser jentas mor på sin friske og blide datter med takknemlighet hver dag og er glad for at Sigita og Tom er en del av familien. «Vi besøker hverandre, feirer høytidene sammen. Og mer enn noen gang setter jeg pris på hver nye dag som gis til oss. Regn eller solskinn, hvert sekund teller. Å ringe foreldre og fortelle dem hvor mye vi elsker, snakke med venner og naboer, ikke utsette det vi kan gjøre fordi ingen av oss vet hvor mye tid vi har – det er det viktigste, sier mamma.

Tjenesten er stolt av ethvert menneske som, selv om det ikke er lege, er klare til å skynde seg for å hjelpe og redde et liv. Hver dag er det ganske mange forskjellige kritiske situasjoner som krever umiddelbar og korrekt handling fra andre menneskers side, dette bekreftes dag for dag av opplevelsen av våre kall og belønningene av tjeneste som tidligere ble gitt andre mennesker for uselvisk. handlinger.

For noen år siden kjørte en 59 år gammel mann bilen sin i en grøft i Kurzeme. Årsaken var plutselige helseproblemer – mannen var bevisstløs og pustet ikke. Siden ulykken skjedde utenfor bebyggelsen, var handlingene til passasjerene i samme bil, tre unge mennesker, avgjørende – de handlet umiddelbart og, i stedet for hverandre, utførte indirekte hjertemassasje frem til brigadens ankomst. Legene fortsatte å kjempe for mannens liv på stedet i en halvtime til blodsirkulasjonen og pusten var gjenopprettet og mannen kom til bevissthet. I en annen situasjon, bare takket være de riktige handlingene til foreldre – barn og barnebarn, var det mulig å redde faren, som hadde en plutselig smerte i brystet, men så mistet bevisstheten, hjertet hans sluttet å slå. Mens medisinere var på vei, vekslet pårørende på å utføre indirekte hjertemassasje, mens den grå mannens barnebarn løp nedover motorveien for å møte teamet, slik at de bedre kunne finne veien til landstedet. I nok et tilfelle ble et to år gammelt barn funnet dødt i en hagedam. Ulykken ble oppdaget i tide av bestemoren, som dro barnet til land og umiddelbart begynte å utføre gjenopplivningstiltak. Hennes evne og vilje til å handle reddet livet til babyen, og barnet ble fraktet til sykehus i stabil tilstand og har allerede kommet til bevissthet.

Når offeret ikke puster og hjerterytmen har stoppet, avgjør umiddelbar handling i de første minuttene en persons liv, og resultatet kan utelukkende avhenge av evnen og viljen til personer i nærheten til å yte førstehjelp. På et slikt tidspunkt er det viktig å vite at du ikke er alene, da 113-utsendingene til NMPD-nødnummeret gir instruksjoner over telefon om hvordan du kan hjelpe offeret mens teammedisinsk er på vei. Selv om ekspeditøren oppmuntrer sine medborgere og forteller dem på forhånd hva de skal gjøre, er beboernes kunnskap om førstehjelp i en slik situasjon svært viktig. Derfor inviterer NMPD alle til å tilegne seg eller fornye sine kunnskaper og ferdigheter i førstehjelpskurs. Informasjon om treningsmuligheter er tilgjengelig: https://ej.uz/primmaspalidzibasapmaciba .

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *