Moskva har åpnet en etterforskning, Ukraina er fornøyd med det som skjedde / Artikkel

Broen som forbinder Krim med Russland ble hardt skadet i eksplosjonen: Moskva åpnet etterforskning, Ukraina er fornøyd med det som skjedde

De første nyhetene om eksplosjonen på Krimbroen kom rundt klokken 06.00 latvisk tid. Opprinnelig sa russisk-oppnevnte myndigheter på Krim at eksplosjonen antente drivstofftanker som ble fraktet av et godstog på jernbanedelen av broen. På den annen side viste bilder og videoer lagt ut på sosiale nettverk at den delen av den tilstøtende brua, som er beregnet på veitransport, hadde kollapset.

Luftforsvaret til de væpnede styrkene i Ukraina kunngjorde også på nettstedet «Telegram» at en del av motorveien også ble ødelagt. Senere bekreftet den Kreml-utnevnte Krim regionale guvernøren, Sergei Aksyonov, at to spenn av kjøretøybroen hadde kollapset.

Det er ingen rapporter om havari ennå. All trafikk på brua er innstilt.

Den russiske nasjonale antiterrorkomiteen kunngjorde at en lastebil eksploderte på broen, som et resultat av at syv drivstofftanker på jernbanebroen tok fyr. Aksyonov sa at etter å ha slukket flammene, vil det være mulig å vurdere skadene på broen og støttene, noe som vil avhenge av når jernbanetrafikken kan gjenopptas.

Lørdag ettermiddag ble biltrafikken på broen gjenopprettet, med henvisning til Aksyonov, melder AFP. Aksyonov sa til «Telegram» at alle busser og biler som krysser broen blir sjekket.

Russland åpner etterforskning, Ukraina legger ikke skjul på sin tilfredshet

Den russiske etterforskningskommisjonen har åpnet en kriminell etterforskning i forbindelse med hendelsen på Krim-broen.

På sin side beordret Russlands president Vladimir Putin opprettelsen av en spesiell regjeringskommisjon, som må finne ut omstendighetene rundt hendelsen og koordinere avviklingen av konsekvensene, kunngjorde Kremls pressesekretær Dmitrij Peskov.

Vladimir Konstantinov, den russisk-utnevnte formannen for Krim-statsrådet, beskyldte «ukrainske vandaler» for angrepet på broen.

I mellomtiden legger ikke ukrainske tjenestemenn skjul på sin tilfredshet med hendelsen på Krim-broen.

Mykhailo Podoliak, rådgiver for den ukrainske presidentadministrasjonen, kunngjorde på Twitter at «alt ulovlig må destrueres, alt stjålet må returneres til Ukraina og alle territorier okkupert av Russland må returneres til Ukraina».

På den annen side kommenterte lederen av Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd, Oleksiy Danilov, hendelsen med et ironisk innlegg på det sosiale nettverket «Facebook». Han la ut en video som kombinerer opptak av den brennende Krimbroen med filmstjernen Marilyn Monroes berømte musikalske bursdagshilsen til USAs president John F. Kennedy. Det var mest sannsynlig Danilovs «hilsen» til Russlands president Putin på hans 70-årsdag, som var fredag.

For å se denne ressursen trenger vi ditt samtykke til informasjonskapsler.

Krimbroen, som forbinder Russland med den midlertidig okkuperte Krimhalvøya, er både en symbolsk forbindelse mellom Russland og Krim og en praktisk talt viktig militær forsyningsvei.

Tidligere har russiske tropper flyttet luftfartsenheter fra det okkuperte Krim til flyplasser på russisk territorium etter flere eksplosjoner.

Byggingen av Krimbroen startet etter at Russland okkuperte og annekterte Krim i 2014. Broen ble innviet i 2018 i nærvær av Russlands president Putin.

Journalist «Bellingcat»: Hendelsen er mest sannsynlig knyttet til en lastebil

Kristo Grozevs, en undersøkende journalist med det internasjonale undersøkende journalistikkprosjektet «Bellingcat», mener at hendelsen på Krim-broen mest sannsynlig er knyttet til lastebilangrepet. Han indikerte imidlertid at denne versjonen fortsatt må kontrolleres nøye.

Kristo Grozevs om hendelsen

«Versjonen av et missilangrep er utelukket, så sabotasje er fortsatt det mest sannsynlige alternativet. Det antas å ha vært detonasjonen av en lastebil da den kjørte over broen. versjonen som Russland etterforsker også som hoved 1. Der er også en versjon der sabotasje kan være involvert i en kutter, dette er en ganske logisk versjon, fordi med en kutter ville det være lettere å omgå testene av eksplosiver som utføres på broen for alle lastebiler,» sa Grozev.

I mellomtiden fortsetter tunge kamper ved fronten

Som en del av situasjonen ved fronten fortsetter den ukrainske hæren sine motangrepsoperasjoner øst og sør i landet. Det pågår harde kamper vest i Luhansk-regionen så vel som i Donetsk-regionen. Russiske tropper må også forsvare seg i den nordlige Kherson-regionen.

Foruroligende nyheter kommer fra atomkraftverket Zaporizhia beslaglagt av russiske styrker. Den siste linjen som kobler kraftstasjonen til det ukrainske strømnettet ble skadet som følge av skytingen som fant sted om natten, meldte det ukrainske energiselskapet «Enerhoatom». Etter hendelsen ble dieselgeneratorer automatisk slått på, som kun skal kunne levere strøm til atomkraftverket i ti dager. «Enerhoatom» sa at det haster med å reparere den skadede kommunikasjonslinjen for å gjenopprette forbindelsen til det ukrainske energisystemet.

SAMMENHENGEN:

24. februar Russlands president Vladimir Putin beordret til å starte invasjon av russiske tropper i Ukraina. Putin hevdet at NATO skulle bruke Ukraina som et springbrett for aggresjon mot Russland, selv om det ikke er bevis for disse påstandene.

Ukraina mener at Putins egentlige mål er å ødelegge den ukrainske staten og bringe territoriet under Moskvas kontroll.

På begynnelsen av høsten, i motangrepet til Ukraina frigjort fra beboerne mer territorium enn Russland hadde klart å erobre siden begynnelsen av april.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *