Nadal avslutter i Tournament of Champions. Heller ikke Ruud går videre til semifinalen

Nadal har ennå ikke vunnet et sett i sesongens siste begivenhet, men vinneren av rekordhøye 22 Grand Slams kan ha en teoretisk sjanse til å kvalifisere seg før den siste duellen. Men det har Ruud allerede tatt fra ham ved å vinne første sett.

Nadal (36), som bare har spilt seks konkurransekamper siden juli på grunn av helseproblemer, holdt bare tritt med motstanderen i åpningssettet. På 3:4 mistet han ledelsen 40:0 på sin egen serve, og Auger-Aliassime hadde da kontroll over kampen.

I det andre settet tok den 22 år gamle kanadieren ledelsen 3:1 og ledet kampen til seier, noe som beholdt sjansen hans til semifinalen. Auger-Aliassime hadde 15 ess å vinne, mens Nadal bare scoret ett.

Den spanske stjernen vil ikke bryte Champions Tournament-forbannelsen denne gangen heller. Tittelen på årets siste begivenhet er den eneste av Nadals store bedrifter som mangler i hans rikholdige samling.

«Men det er også positive ting her. De siste tre ukene har jeg klart å spille to turneringer, jeg har ikke klart å gjøre det på lenge,» sa Nadal, sitert av Reuters. «Jeg trenger bare å få tilbake selvtilliten min for å nå det høyeste nivået,» la han til.

Den norske tennisspilleren Casper Ruud i Tournament of Champions-kampen mot amerikanske Fritz.

«Selvfølgelig vet jeg ikke om jeg når det en dag. Men jeg skal gjøre alt for det,» sa Nadal, som også mistet sjansen til å komme tilbake til toppen av verdensrankingen ved å bli eliminert.

Som et resultat vil hans 19 år gamle landsmann Carlos Alcaraz avslutte året på toppen av ATP-rankingen, noe som gjør ham til den yngste spilleren siden rangeringen ble introdusert i 1973.

Tennis Champions Tournament i Torino

(hard court, premiepott på $14,75 millioner):

Singler – Grønn gruppe:
Auger-Aliassime (5-Can.) – Nadal (1-Sp.) 6:3, 6:4
Ruud (3-Nor.) – Fritz (8-USA) 6:3, 4:6, 7:6

Double – Rød gruppe:
Rojer, Arévalo (3-Nederland/Salv.) – Granollers, Zeballos (7-Sp./Arg.) 6:1, 6:7 (3:7), 10:7
Ram, Salisbury (2-USA/Storbritannia) – Heliövaara, Glasspool (6-fin./Storbritannia) 7:5, 6:4

grønn gruppe
1. Ruud 2 2 0 4:1 2
2. Fritz 2 1 1 3:2 1
3. Auger Aliassime 2 1 1 2:2 1
4. Nadal 2 0 2 0:4 0

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *