Når de vurderer å ta opp boliglån, er det mange som vurderer EURIBOR som for høyt.

Mange anser EURIBOR-renten som for høy når de vurderer å ta opp boliglån.

Reinis Berziņš

Styreleder i ALTUM

«En slik situasjon er ikke normal. Hvert øyeblikk når dataene til den nasjonale økonomien reduseres fordi lån virker utilgjengelige for gründere eller enkeltpersoner eller situasjonen til nasjonaløkonomien generelt forverres, er ikke bra.

Han legger til at på grunn av ovenstående er det viktig å forstå i hvilke tilfeller kundeproblemer skyldes individuelle årsaker og i hvilke tilfeller dagens praksis i finanssektoren ikke fungerer som den skal. For eksempel gis 99 % av boliggarantiene. «Vi stoler på bankene, arbeidet som er gjort, og det er slik vi opererer med dette instrumentet og vi er presise,» sier han.

Vanskeligheten med å få lån varierer ikke avhengig av region. «I Latvia er det spesielt bemerkelsesverdig at 85 % av boliglånene i låneporteføljen vår er tatt opp i Riga og Pieriga,» sa Bērziņš, og understreket at dette ikke er bra – de tilsvarende instrumentene er beregnet på alle.

Programmer for bønder er de mest populære «Altum», mengden utstedte låneporteføljer øker. For tiden jobber Landbruksdepartementet med nye løsninger. Innbyggernes interesse for programmer for å isolere bygninger og forbedre energieffektiviteten er også høy.

Rapporter en feil i artikkelen

Marker feil tekst og trykk Ctrl+Enter.

Merk dårlig tekst og rapporter den!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *