NCN-stipendprogram for ukrainske studenter

Stipendprogrammet annonsert tirsdag av National Science Center er for studenter og forskere som flyktet fra krigen i Ukraina før doktorgraden. Den er finansiert av norske og EØS-midler. PLN 1,2 millioner er bevilget til dette formålet.

NCN-program

Målet med programmet er å gi studenter og yngre forskere muligheten til å videreutdanne seg, jobbe i jobb? mastergrad? eller test? doktorgrad? eller andre former for utdanning i polske sentre.

I følge NCN vil stipendene bli tildelt for en varighet på 6-12 måneder og kan implementeres delvis eksternt – stipendiater kan oppholde seg i Ukraina i opptil halvparten av tiden stipendet er tildelt.

Hvem kan søke?

Universiteter og andre vitenskapelige institusjoner er kvalifisert til å sende inn nominasjoner. Enheten som søker om stipendet må angi en veileder eller vitenskapelig veileder som følger stipendiaten. Som angitt, må søknaden også ledsages av en plan for integrering av en student eller ung forsker i det polske forskningsmiljøet og informasjon om fordelene som Ukraina miljø kunnskap og erfaring som vinneren av dette programmet vil tilegne seg i Polen.

Stipendbeløp

Mengden av National Science Center-finansiering for en stipendiat kan ikke overstige PLN 5000. zloty. månedlig.

Anna Korzekwa-Józefowicz fra National Science Center fortalte PAP at budsjettet for programmet er PLN 1,2 millioner. Stipend vil bli tildelt 20 personer per år (betales månedlig) forutsatt at de vil motta maksimalt beløp – de kan søke om et lavere beløp.

Stipendfinansieringskilder for ukrainske studenter

Stipendprogrammet er finansiert av norske og EØS-midler under Grunnforskningsprogrammet, administrert av Nasjonalt vitensenter. Vilkårene for konkurransen er godkjent av programpartneren – Norges forskningsråd.

Detaljert informasjon og konkurransevilkår er tilgjengelig på www.ncn.gov.pl.

Dette er et annet NCN-program for forskere som flykter fra krig fra Ukraina. Så langt, takket være dette byrået, har 111 ukrainske forskere funnet bruk ved universiteter og forskningsinstitutter over hele Polen (PAP)

Forfatter: Szymon Zdziebłowski

sh/mir/

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *