Nederland får penger fra et European Cleantech Innovation Fund

Pengene kommer fra European Innovation Fundsom er et av verdens største finansieringsprogrammer for demonstrasjon av innovative lavkarbonteknologier.

«Dagens tilskudd vil hjelpe innovative selskaper over hele Europa med å utvikle banebrytende teknologier vi trenger for å drive den grønne omstillingen. Innovasjonsfondet er et viktig instrument for å skalere opp innovasjoner innen fornybart hydrogen og andre løsninger for europeisk industri. Sammenlignet med den første utbetalingsrunden har tilgjengelige midler økt med 60 %, noe som er en dobling av antall prosjekter vi kan støtte. Dette er et stort insentiv for avkarbonisering av energiintensiv industri i EU, sa Frans Timmermans, konserndirektør for kommisjonen:

De 17 prosjektene ble valgt ut etter en andre utlysning av tilskudd sende inn store prosjektforslag. Det betyr at kapitalkostnaden er over 7,5 millioner euro.

Nederland

Nederland mottar støtte til tre prosjekter:

  • DetteHolland Hydrogen (Shell)-prosjektet skal produsere, distribuere og bruke grønt hydrogen via en elektrolyser drevet av offshore vindenergi. Detaljert informasjon på nettsiden.
  • FUREC (RWE)-prosjektet vil behandle ikke-resirkulerbare faste avfallsstrømmer og konvertere dem hovedsakelig til hydrogen. Se infografikk på nettsiden.
  • ELYgator-prosjektet (Air Liquide NL) gjelder en fleksibel storskala 200 MW vannelektrolysator som produserer hydrogen fra fornybar energi. Detaljert informasjon på nettsiden.

endelig har de 17 prosjektene sammen potensialet for å redusere utslippene med mer enn 136 millioner tonn CO₂-ekvivalenter de første ti årene etter implementering. For et vakkert steg på veien til en Klimanøytralt Europa innen 2050.

Lære mer? Les hele pressemeldingen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *