Nederland hjelper Ukraina med et militært feltsykehus

Ifølge Forsvarsdepartementet gir sykehuset plass til inntil fire intensivsenger, inkludert utstyr. Operasjonssalen er stor nok til å utføre livstruende behandlinger med sju personer samtidig. Det ukrainske forsvaret vil også motta åtte ambulanser, og Nederland og Estland skal hjelpe til med å trene ukrainere i bruken av sykehuset. Hvor det vil skje har ikke blitt avslørt, men det vil absolutt ikke være i Ukraina.

«Vinteren har startet og kampene for ukrainsk territorium fortsetter. Med dette mobile operasjonssykehuset kan ukrainere også redde livet til soldater nær fronten,» sa forsvarsminister Kajsa Ollongren.

nærmere hverandre

Feltsykehuset koster 7,8 millioner euro og leveres av esterne. Nederland betaler 3,5 millioner, Norge 4,3 millioner. I følge Estlands forsvarsminister Hanno Pevkur bringer «krig allierte og likesinnede land nærmere hverandre i stedet for splittelse».

Landet har skaffet sykehus to ganger tidligere. Ollongren, Pevkur og deres norske kollega Bjørn Arild Gram understreker at de ønsker å fortsette å støtte Ukraina.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *