Neil og Andrew Simpson, Jake Wightman og Laura Muir blant skotske sportspriser

Den paralympiske skiduoen Neil og Andrew Simpson har blitt den første vinteridrettsutøveren som ble kåret til årets skotske idrettsmann.

Jake Wightman og Laura Muir har blitt kåret til henholdsvis Årets mannlige og kvinnelige idrettsutøver ved Scottish Sports Awards 2022.

Eve Muirheads olympiske gullmedaljør curlingbane har vunnet Årets lag.

Og Eilish McColgan fra Athletics hadde årets sportslige øyeblikk.

Hun ble hedret ved Edinburgh International Conference Centre for sin betydningsfulle seier på 10 000 meter ved Commonwealth Games Birmingham 2022.

Simpson-brødrene, som også vant Årets para-atlet, vant Storbritannias første paralympiske gullmedalje for menn på snø under vinterlekene i Beijing 2022.

De hadde tidligere vunnet sølv i superkombinert i VM i Norge før de triumferte i super-G-konkurransen for menn og også tok bronsemedalje i superkombinasjonen i Kina.

Neil Simpson sa til Team Scotland-nettstedet at det var «en flott måte å avslutte et utrolig år for oss begge», mens guiden Andrew la til «i begynnelsen av året kunne vi aldri trodd at det ville skje.»

Muirhead, Vicky Wright, Jen Dodds, Hailey Duff og Mili Smith vant lagprisen etter å ha vunnet Storbritannias første olympiske curlingtittel på 20 år, etterfulgt av den europeiske tittelen og førsteplassen på verdensrankingen.

I mellomtiden har David Murdoch blitt kåret til årets trener etter et vellykket år for britisk og skotsk curling.

Wightman ble belønnet med sin 1500m gullmedalje ved verdensmesterskapet i Oregon, etterfulgt av medaljer ved Commonwealth Games og European Championships, mens Muir vant fire medaljer i fire store finaler, inkludert Commonwealth og European 1500m gull.

Niamh Mitchell har blitt kåret til Årets unge idrettsutøver etter å ha vunnet European Junior Boxing Championships – den første skotske bokseren som vant gull på et stort internasjonalt arrangement.

I mellomtiden har den pensjonerte motorracerføreren Dario Franchitti, en fire ganger IndyCar Series-mester og tre ganger Indianapolis 500-vinner, blitt den 99. inducte i Scottish Sports Hall of Fame.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *