Nesten halvparten av tyskerne støtter anerkjennelse av Palestina.

Forskningsstudie utført – Undersøkelse viser at 40 % av tyskerne støtter anerkjennelse av Palestina.

Halvparten av tyskerne (40 %) vil at landet deres skal anerkjenne Palestinas uavhengighet, viser en fersk meningsmåling fra meningsmålingsgruppen YouGov. På spørsmål om oppgaven var 27 % uenige mens 33 % ikke svarte.

Norge, Spania, Irland og Slovenia anerkjente nylig Palestina som en stat, og utløste raseri og protester fra Israel. Tysklands forbundskansler Olaf Scholz (SPD) hadde tidligere indikert at regjeringen foreløpig ikke hadde til hensikt å gi etter for dette kravet.

Når det gjelder Israels pågående militæroperasjon i den sørlige Gaza-byen Rafah, støtter 51 % av de spurte innføringen av økonomiske sanksjoner fra EU. 26 % var imidlertid imot eller avviste dette tiltaket. Spørsmålet oppsto fra Den internasjonale domstolen i Haags krav om at Israel umiddelbart skulle avslutte den militære operasjonen som har ført til at mange palestinere har flyktet fra konflikten i den egyptiske grensebyen Rafah.

YouGov undersøkte 2295 potensielle velgere i Tyskland for denne representative undersøkelsen, utført mellom 31. mai og 5. juni.

Les også:

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *