Nobels fredspris delt ut denne fredagen: mot en anti-Putin-pris?

Og Nobels fredspris deles ut til… Midt i krigen i Europa deles den prestisjetunge prisen ut fredag ​​7. oktober fra Oslo, Norge. Høydepunktet i Nobelsesongen, prisen vil bli annonsert kl. 11.00 på bakgrunn av den russiske invasjonen av Ukraina som kastet det «gamle kontinentet» inn i en av de mest alvorlige krisene siden andre verdenskrig. Søknader, vi vet bare antallet, ingen navn: 343 i år, eller 251 personer og 92 organisasjoner. Men i den nåværende konteksten kan Nobel ta form av en plattform mot Vladimir Putin.

Krigen i Ukraina og dens herjinger har dominert internasjonale nyheter siden begynnelsen av året, «nobelologene» vurderer at Nobelkomiteen neppe kan ha ignorert det. «Det er sannsynlig at vi vil ha en pris som på en eller annen måte vil peke i retning Ukraina»estimert til AFP direktør ved Oslo Fredsforskningsinstitutt Henrik Urdal, torsdag 6. oktober ved mikrofonen til NRK radio.

Ville dermed være kvalifisert, individuelt eller i fellesskap: de hviterussiske motstanderne Svetlana Tikhanovskaïa og russiske Alexeï Navalnyj, kløende hår fra Kreml og en av dets svært få allierte i konflikten. «De er to forkjempere for ikke-voldelige pro-demokratiske aktiviteter i sine respektive land»argumenterte han.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *