Nord Stream Østersjørørledning: Norge advarte mot droneangrep

Hvem står bak det målrettede angrepet på gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2?

Uten at fellesskapet av vestlige stater eksplisitt beskyldte krigshangeren Vladimir Putin for den massive gasslekkasjen i Østersjøen, avviste Kreml – tilsynelatende fremsynt – ansvaret for sabotasjeaksjonen. En talsperson kalte påstandene «dumme» i et intervju med journalister.

Faktaen er: Tre detonasjoner skadet begge materne.

Militære eksperter mistenker at kampdykkere kan ha utført angrepet eller at undervannsdroner plantet eksplosive enheter.

Som kjent hadde Petroleumstilsynet varslet trussel fra flygende droner dager FØR!

Petroleumstilsynet (Ptil) ba mandag oljeselskapene om å være mer på vakt mot uidentifiserte missiler. I løpet av de siste ukene har droner blitt observert seks ganger i nærheten av forskjellige borerigger.

Myndigheten snakket om en «risiko» og advarte mot mulige «bevisste angrep».

Det er her gassen kommer ut: luftbobler er synlige på overflaten av vannet innenfor en radius på mer enn en kilometer

Foto: RITZAU SCANPIX/via REUTERS

Hanne Skjodje i Fiskeri- og havdepartementet sa: «Trusselsanalyser fra etterretnings- og sikkerhetstjenester etter det russiske angrepet på Ukraina har ført til økt prioritering av terrorbekjempelse. ulovlig etterretning – også til sjøs».

Av hensyn til sabotasje ser Norge imidlertid ikke sine olje- og gassanlegg i konkret fare. Det er ingen spesifikk trussel mot kontinentalsokkelen, sa statsminister Jonas Gahr Støre til nyhetsbyrået NTB onsdag. Systemene er plassert på denne basen. Ifølge Støre er det foreløpig ikke behov for NATO-hjelp.

I mellomtiden melder norske medier at oljeselskapene har økt sine vakttjenester.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *