Nordiske land er uenige om Russlands innreiseforbud / artikkel

Ideen om å forby utstedelse av turistvisum til russiske borgere hadde allerede blitt uttalt av den finske statsministeren Sanna Marina. Hun påpekte at mange russiske borgere støtter krigen og ikke trenger å reise til Europa som turister når folk blir drept i Ukraina.

Den danske regjeringen er også klar til å diskutere ideen. Lederen, Mette Fredriksen, uttrykte sin forståelse for forslaget fra Ukraina og noen europeere.

Sveriges statsminister Magdalena Andesson sa på et møte i Norges hovedstad Oslo at hennes regjering ennå ikke har noen konkret mening om saken. Men artisten Júnas Gaars Stere kunngjorde at landet hans ville støtte enhver felles handling.

Tidligere kunngjorde utenriksministeren i Den tsjekkiske republikk, som leder EU, Jans Lipavskis, at han vil lansere et slikt forbud på møtet med utenriksministrene i EUs medlemsland i Praha i slutten av august. En slik beslutning er allerede tatt Latvia og Estland.

Eksperter er imidlertid skeptiske til denne ideen. EU-kommisjonen, samt storblokkmedlemmene Tyskland, Frankrike og Nederland, er også imot det.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *