Nordmenn samler inn 2 millioner euro for å bygge automatiserte anlegg som «proof of concept»

«Takket være innsamlingen kan vi endelig gå videre med alle våre planer for 2023, hvor vi ønsker å starte både med internasjonale prosjekter og rekruttering av nye medarbeidere, samt byggingen av PoC-anlegget vårt», sier Endre Thesen Harnes, COO. fra det norske selskapet Avisomo.


Endre Harnes

Den norske leverandøren av vertikalt oppdrettsutstyr, Avisomo, ble først introdusert for allmennheten tidlig i 2022, og lovet å ha utviklet et vertikalt oppdrettssystem som kan redusere investeringskostnadene med 75 % sammenlignet med bransjens standarder og samtidig redusere driftskostnadene med opptil 90 % i en helautomatisert vertikal gård.

Etter å ha distribuert systemene sine i mindre installasjoner på 15 steder i Norge, har de nettopp samlet inn 2 millioner euro i startfinansiering, som vil tillate dem å bygge en helautomatisert proof-of-concept-installasjon for å sikkerhetskopiere disse tallene.


En representasjon av det modulære konseptet

Deres modulær design bruker matindustriens standard CC-vogner, som de dyrker produkter helt frakoblet enhver teknologi med. Dette gjør at Avisomo-systemprodukter kan flyttes rundt i anlegget fleksibelt og økonomisk, samtidig som systemet kan integreres med allerede standardiserte og kostnadseffektive automasjonsmaskineri.

fleksibel logistikk
I følge deres CCO har Avisomo utviklet et system som lar deg tenke på en vertikal gård som et fleksibelt logistikksystem for dyrking av planter, tilpasset de lokale forholdene til hvert anlegg og vekststadium.

Dette gjør det mulig for dyrkere å lage systemer med et automatiseringsnivå som passer til lokale markedsforhold og lønnskostnader, med vekt på enten å redusere kapitalkostnadene eller redusere driftskostnadene i anleggene. Systemet lar også dyrkere dyrke et bredt utvalg av avlinger i samme anlegg uten å måtte endre systeminfrastrukturen. Den er fullt skalerbar og kan integreres i eksisterende bygninger.

Avisomo-teamet

Blant investorene er grunnleggerne av verdens største Autostore-distributør, Element Logic, som har enorm kunnskap om bruk av robotikk for å automatisere lagerlogistikk.

Avisomo har brukt de siste fire månedene på å identifisere potensielle internasjonale applikasjoner for systemene deres, og ifølge Harnes er interessen betydelig. Med flere storskala spor har de nettopp inngått sin første internasjonale avtale om en småskala installasjon, som skal installeres på Malta i første kvartal 2023.

Til slutt, sier han, jobber Avisomo kontinuerlig med kundene sine for å forstå utfordringene ved å komme inn på det lokale markedet, slik at de kan bygge en sunn og lønnsom virksomhet fra dag én. «Vi tror at en hensiktsmessig og kritisk markedstilnærming er nøkkelen til å bygge en langsiktig økonomisk bærekraftig vertikal landbruksindustri.»

Som en del av pengeinnsamlingen og deres kommende prosjekter, vil Avisomo se etter programvareutviklere, ingeniører, agronomer og andre vertikale jordbrukseksperter i år 2023.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *