Nordmennene klare for TCS, Fannemel returnerer til verdenscupen. «Jeg skulle til Finland og tenkte at det ville være de siste konkurransene i mitt liv»

29. desember starter den 71. utgaven av 4 Springboard-turneringen. Troppen til en av sesongens viktigste begivenheter ble offentliggjort av nordmennene tirsdag. Blant dem Anders Fannemel, som allerede før avreise til Continental Cup-konkurransen i Ruka tenkte å… avslutte karrieren.

Halvor Egner Granerud, som for øyeblikket ligger på fjerdeplass i den samlede verdenscupstillingen, kunne være trygg på å gå sesongens viktigste begivenhet. 26-åringen mister 234 poeng til leder Dawid Kubacki og nevnes som en av spillerne som kan true polakken. Bortsett fra ham er Robert Johansson og Marius Lindvik, som også skal konkurrere om kongeørnen, på topp ti. I lagoppstillingen som ble valgt av Alexander Stöckl, var også Daniel-André Tande, Johann André Forfang og Kristoffer Eriksen Sundal.

Anders Fannemel (foto: Joanna Malinowska/Sport w Uniiwy)

Positive nyheter for alle fans, og til slutt en stor overraskelse for spilleren selv, var utnevnelsen av Anders Fannemel. Mangeårige hoppfans trenger ingen introduksjon til denne karakteren. I 2015 satte nordmannen verdensrekord i lengden på hoppet (251,5 meter), og samme år oppnådde han også verdensmesterskapet for lag i Falun. Et år senere, også i laget, vant han gullmedaljen i skiflyging-VM. Han har også en tredjeplass i 4-Hills-Tournament i 2017/2018-sesongen. Da han et år senere dukket opp på den 67. utgaven av arrangementet, forventet han ikke å være tilbake om fire år.

I 2019, mens han trente på Wisła Summer Grand Prix, skadet Fannemel menisken og rev korsbåndene hans, noe som utelukket ham fra konkurranse lenger. Fem operasjoner senere, etter en lang rehabilitering, kom 31-åringen tilbake til trening i bakken. Nordmannen hadde imidlertid ikke kommet tilbake til konkurranse på verdenscupnivå da, noe som fikk ham til å tenke på å avslutte karrieren. Ifølge Dagbladet.no-portalen er avgjørelsen nesten tatt, og 31-åringen reiste til Ruka sist helg, med tanke på at han snart skal si farvel til hopprenn. – Jeg skulle til Finland med følelsen av at det ville bli de to siste konkurransene i mitt liv, i min karriere. Få mennesker visste om det bortsett fra noen få lagkamerater. Vi satt i badstuen fredag ​​kveld, hvor vi alltid er ærlige med hverandre. Så sa jeg: «La oss se hva jeg finner på etter jul. – Han innrømmet.

Det endret seg imidlertid forrige helg da 31-åringen fra Førde deltok i Continental Cup-konkurransene på Ruka. Lørdag 17. desember klatret nordmannen opp til det øverste trinnet på pallen, og dagen etter ble han nummer tre, noe som gjorde at han fikk en ekstra startplass for neste periode av verdenscupen. Dermed vil Fanemmel, etter fire år, returnere til 4 Springboard-turneringen.

Norges lag til 4-Hills-turneringen (29.12.2022-6.01.2023):

  • Halvor Egner Granerud (4. plass i VM 2022/2023),
  • Robert Johansson (8. plass i verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Marius Lindvik (10. plass i verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Daniel-André Tande (19. plass i verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Johann Andre Forfang (23. plass i verdensmesterskapet 2022/2023),
  • Kristoffer Eriksen Sundal (31. plass i VM 2022/2023),
  • Anders Fannemel.

Kinga Marchela,
kilde: Hopplandslaget/dagbladet.no

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *