Norfolk-selskapet Who’s the Ref vil fortsette sin globale ekspansjon

De blir ofte anklaget av sportsfans for å ha fordommer mot laget sitt.

Men et bemerkelsesverdig selskap i Norfolk gjør sitt for å motvirke denne oppfatningen, og prøver å sikre upartiskheten til dommere over hele verden.

Who’s the Ref gir sportsstyrende organer en database med tusenvis av kampledere, noe som bidrar til å sikre at den riktige dommeren kjører den riktige kampen.

Plattformen, som ble skapt av Dereham-mannen Mark Brown, holder styr på dommerinformasjon på tvers av en rekke forskjellige idretter, inkludert topp-rugby og cricket.

Den lagrer grunnleggende data som deres alder, plassering og kvalifikasjoner, samt mer spesifikke detaljer om hvordan de dømmer en kamp.

Eastern Daily Press: Sportsorganisasjoner på alle nivåer må sørge for at rett dommer sendes til rett kampIdrettsorganisasjoner på alle nivåer må sørge for at riktig dommer sendes til riktig kamp (Foto: Andy Micklethwaite)

Dette vil til og med inkludere informasjon om hvorvidt de har kranglet med noen lag – slik at organisasjoner kan unngå å plassere dommere med spillere hvis de har vært uenige tidligere.

Den holder også oversikt over informasjon under kamper, for eksempel poeng scoret og av hvilken spiller.

Dette lar dem gi informasjonen idrettsorganer trenger for å lage rangeringer.

Plattformen brukes nå av idrettsorganer på alle nivåer – fra amatører til toppproffer.

England Rugby, England og Wales Cricket Board, Scotland Rugby og Cricket Scotland er noen av selskapets mest fremtredende kunder.

Who’s the Ref brukes også av hockey-, basketball-, nettball-, cricket- og rugbyorganisasjoner over hele verden, inkludert Irland, Italia, Norge, New Zealand og Sør-Afrika.

Plattformen inneholder detaljene til rundt 100 000 dommere og dommere på tvers av alle idretter.

Eastern Daily Press: Who's the Ref har data om omtrent 100 000 dommere og dommereWho’s the Ref har data om rundt 100 000 dommere og dommere (Bilde: Swardeston CC)

Mr Brown, som har bakgrunn innen teknologi, opprettet databasen i 2009.

«Jeg var en frivillig dommer i rugbyunionen, og vi brukte amerikansk programvare som ikke dekket foreningens behov.

«De spurte om det var noe jeg kunne gjøre, så jeg tenkte jeg skulle prøve å sette sammen et veldig enkelt lite program.

«Mens jeg gjorde det, innså jeg at det ikke var mange konkurrenter på markedet i dette landet, og jeg tenkte at jeg en dag kunne selge det til andre.»

Dette kom raskere enn forventet da et amerikansk selskap som leverte programvare til Scottish Rugby noen måneder senere gikk i likvidasjon.

Mr Brown kontaktet rugbyunionens organ og tilbød programmet sitt som en erstatning, som – halvveis i sesongen – tjenestemennene raskt ble enige om å kjøpe.

«Å flytte fra Norfolk Rugby Referees Company med 20 dommere til Scottish Rugby har vært et ganske stort skritt,» la selskapets eier til.

— Men du må gå inn og si ja og gjøre det du må for å få det til å fungere.

Etter å ha sikret seg sin første forretningsklient, brukte Mr. Brown sine sportslige kontakter og kunnskap til å raskt utvide virksomheten.

Det fikk raskt flere kunder og drives nå fra et kontor i Norwich sentrum og har 11 ansatte.

Eastern Daily Press: Mark Brown brukte sin erfaring som dommer for å hjelpe til med å vokse virksomhetenMark Brown brukte sin erfaring som dommer for å hjelpe til med å vokse virksomheten (Bilde: Hvem er referansen)

Selv om den allerede brukes av noen av verdens beste idrettsorganer, er det planer om å utvide virksomheten ytterligere.

«Vi er for tiden i ferd med å profesjonalisere utseendet og følelsen av nettstedet,» sa Brown.

«Det ble bygget i 2009 og det har vokst jevnt og trutt, men det handlet om funksjonalitet, så det ser over ti år gammelt ut.

«Vi må få det til å se bra ut på mobil og nettbrett – for å modernisere utseendet på nettstedet.

«Vår plan er å gå dypere inn i spillerledelse, så vel som dommerledelse, og spillere vil ha en nettside som er veldig fin og enkel å bruke på telefonen.»

Sammen med dette har selskapet også identifisert potensielle markeder for å ekspandere.

«Sør-Amerika er et marked vi er interessert i fordi sportsvolumet som foregår i Brasil og Argentina er ute av skala.

«Basketball på Filippinene er også veldig viktig.

«Cricket i Pakistan og India er enorme markeder.

«Det handler om å identifisere disse nisjemarkedene og finne ut hvordan du kommer inn der.»

Selskapet planlegger også å utvikle en klokke som dommere kan ha på seg som vil tillate dem å samle inn mer nøyaktige data under kamper.

Med sin planlagte oppgradering av nettstedet og investering i bærbar teknologi, er Norfolk-selskapet virkelig i en egen liga.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *