Norge advarer: «La hvalrossen Freya være i fred, ellers er eutanasi mulig»

som rapporterer fiskeribyrå fra Norge. De seiler nå inn i havna med en patruljebåt for å overvåke situasjonen. Bilder av Freya-hvalrosser som klatrer i båter i denne havnen sirklet verden tidligere i sommer.

Til tross for flere advarsler, holder ikke folk avstand til dyret. Folk ville prøve å ta på hvalrossen, og til og med svømme med den, sa en talsperson for etaten som er i kontakt med politiet. «Hun har blitt en attraksjon. Vår største frykt er at folk kan bli skadet.»

Flere farlige situasjoner har allerede oppstått.

«Hold avstand»

Det er også bekymringer om trivselen til Freya selv: «Hvalrossen får ikke nok hvile og fagfolkene vi snakker med anser henne som stresset».

Det er derfor tiltak kan følge, sier talspersonen. «Vi utreder nå andre tiltak, der eutanasi kan være et realistisk alternativ. I tillegg anbefaler vi igjen på det sterkeste at publikum holder avstand og ikke bader med dyret. For din egen sikkerhet, men også for dyrevelferden.

Også i Nederland

Hvalross Freya svømte også rundt den nederlandske kysten en stund i fjor, og hvilte deretter på Zr.Ms-ubåten. Delfin i morseklassen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *