Norge arresterer russisk med droner i bagasjen

Mannen, hvis navn ikke er frigitt, ble pågrepet tirsdag. En domstol avgjorde at han ville forbli varetektsfengslet i minst to uker.

Olje- og gassplattformer

Det er uklart om mannen er ansvarlig for (noen av) de tallrike droneflyvningene som er rapportert på norske olje- og gassplattformer de siste ukene. Men siden sanksjonene som ble innført av krigen i Ukraina, er det forbudt å lande, ta av eller fly over Norge fly kontrollert av russiske enkeltpersoner eller selskaper.

Russerens skyld ble oppdaget under en rutinekontroll på Storskog, den eneste lovlige grenseovergangen mellom Russland og Norge. I tillegg til dronene ble det funnet ulike databærere i bagasjen hans, med delvis krypterte filer på.

Ingen grunn til å delta

Ifølge VG fortalte mannen til dommeren at han hadde vært i Norge siden august, og flere steder i landet. piloterte dronene. Mannen vil ikke si hvorfor han var i Norge.

Sikkerheten rundt store energi-, internett- og strømpunkter i Norge er skjerpet etter eksplosjonene i Nord Stream-gassrørledningene i Østersjøen. Men Norges justisminister sier det er «for tidlig å trekke konklusjoner» om motivene til mannen som er arrestert for å ha flydd droner over Norge.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *