Norge er ikke Nigeria: Forvirring av land på Twitter – Panorama

Den berømte Andi Möller sier «Milan eller Madrid, det viktigste er Italia!» er allerede 30 år gammel, men blir fortsatt ofte sitert. Sannsynligvis fordi noen føler seg tatt på fersk gjerning, er det en grunnleggende menneskelig egenskap å rote til geografien en gang i blant. Tsjekkia/Tsjetsjenia, Østerrike/Australia, Irak/Iran – der kan du gå deg vill.

For bare noen dager siden ble USAs president Joe Biden forvirret Colombia og Kambodsja og befinner seg derfor i et fremtredende presidentselskap. Hans forgjenger Donald Trump ble med for noen år siden Baltikum og Balkan forvirret og beskyldte Estland, Latvia og Litauen for sammenbruddet av Jugoslavia. De to EU-landene, Slovenia og Slovakia, som det satiriske magasinet i Brussel snakker om, er enda verre Kålen spøkte nylig, «the miser» og den nederlandske statsministeren Mark Rutte bestemte at ekstravagansen til to land som lignet så mye ikke lenger hadde råd. Og den tidligere borgermesteren i München, Christian Ude i SPD, som gjerne ville ha blitt Bayerns statsminister, kan ha mistet avgjørende poeng i delstatens valgkamp fordi han forvekslet Øvre og Nedre Franken.

Hvem som var ansvarlig for det siste tilfellet av geografisk sammenfiltring kan ikke fastslås nøyaktig. Tirsdag ble UDs Twitter-konto plutselig merket «Nigeriansk regjeringsorganisasjon». En plattformansatt tok tilsynelatende feil.

Kanskje skyldtes feiltrinn den økte arbeidsmengden til SMS-tjenesten, som Elon Musk hadde redusert. Uansett reagerte regjeringen i Oslo bittert: «Selv om vi setter pris på våre utmerkede bilaterale forbindelser og det nære alfabetiske naboskapet med Nigeria, ville vi satt stor pris på om du kunne kalle oss Norge», tvitret Utenriksdepartementet.

Nabolaget er forøvrig ikke så nært, Nigeria og Norge er adskilt i alfabetet av Nord-Korea og Nord-Makedonia. Men hvordan skal Musk, som snart er Twitters eneste gjenværende ansatt, holde styr på ting? Alphabet er Mark Zuckerbergs fordømte konkurrent. Eller?

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *