Norge forbyr russiske turister å komme inn i landet

Norge skjerpet opptakskravene for russiske statsborgere i mai 2022. I dag er landet på høygir.

Norge har strammet inn DE Inntakskrav Til russiske statsborgere. Fra 29. mai vil russere som reiser for turisme eller andre ikke-essensielle formål bli avvist ved innreise til Norge via yttergrensen, meldte den norske regjeringen torsdag.

Innstrammingen gjelder personer som har fått visum fra Norge eller andre land i EUs Schengen-område uten grensekontroll.

Norge er ikke en del av EU, men av Schengen-området. – Beslutningen om å styrke innreisevilkårene er i tråd med Norges politikk om å forene seg sammen med sine allierte og partnere for å svare på Russlands ulovlige angrepskrig mot Ukraina, heter det. Mel Emilie Engeri en rapport.

«Diskriminerende»: kritikk fra Moskva

Moskva kritiserte Norges handlinger skarpt. – Avgjørelsene er selvfølgelig utelukkende diskriminerende, vi vil ikke godta noe slikt, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. En slik avgjørelse vil ikke gå ubesvart og vil ytterligere belaste det allerede anstrengte forholdet mellom de to landene, la han til.

Oslo hadde allerede i mai 2022 gjort det vanskeligere for russiske statsborgere å få visum på grunn av Russlands angrepskrig mot Ukraina. I tillegg er grensen allerede strengere kontrollert. Det vil være unntak fra den nye regelen, for eksempel for besøk hos nære familiemedlemmer som bor i Norge. Andre unntakstilfeller vil være russiske statsborgere som arbeider eller studerer i Norge eller andre Schengen-land.

Norge grenser til Russland i 198 kilometer helt i nord. Den eneste offisielle grenseposten er Storskog grensepost. Vår felles nabo Finland hadde allerede i april helt stengt hele grensen til Russland på ubestemt tid. I motsetning til Finland er ikke Norge medlem av EU. Det skandinaviske landet er imidlertid en del av Schengen-området, noe som betyr at russere tidligere kunne komme inn i området lengst nord.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *