Norge håper på sluttspillmirakel

Axel Allag, Media365, publisert mandag 16. oktober 2023 kl. 13.30

Definitivt eliminert fra kampen om EM 2024 via kvalifiseringen etter tilbakeslaget mot Spania (0-1), kan Norge fortsatt tro på tilstedeværelse i sluttspillet. Erling Haalands lagkamerater må imidlertid håpe på et mirakel.

Nok et fravær fra Norge i sluttfasen av en storturnering? Siden EM 2000 har ikke utvalget deltatt i en større turnering, og det vil være mulig at dette også vil være tilfelle for 2024 og EM som er planlagt i Tyskland i sommer (fra 14. juni til 14. juli). Søndag kveld i Oslo tapte Erling Haaland og lagkameratene mot Spania (0-1) og kan derfor ikke lenger håpe å nå Tyskland via kvalifiseringen gitt at Roja og Skottland kvalifiserte seg med 5 poeng på forhånd før motstanden mot skottene i Glasgow i november for Norge. Det gjenstår derfor kun ett alternativ: en mulig kvalifisering via sluttspillet, men det skulle et mirakel til, slik det er, for at Norge skal delta.

Norge er avhengig av andre for å eventuelt se Euroen

Faktisk tildeles 20 plasser av 23 gjennom kvalifiseringsfasen (Tyskland nyter godt av 24. plass som vertsland) og tre andre blir tildelt via sluttspillet. Men for å nå de berømte sluttspillene som er planlagt neste mars, er det nødvendig å være blant de fire beste valgene når det gjelder poeng for hver liga (A, B og C). I League B endte Norge på andreplass bak Serbia med 10 poeng, og hvis det samme Serbia ser ut til å være på rett vei for å kvalifisere seg via kvalifiseringen (andre i sin gruppe) er dette langt fra tilfelle for Israel, Bosnia, Ukraina og Finland, 3. eller 4. i gruppen deres. Norge må håpe at to av uttakene nevnt ovenfor kaprer en av de to første plassene i sin gruppe. Hvis det skulle skje, kan Norge utfordre en motstander i semifinalen i EM 2024-sluttspillet før en eventuell finale mot den andre vinneren av League B-semifinalen. Men for øyeblikket. Foreløpig virker dette scenariet langt fra å kunne skje for lagkameratene til Erling Haaland som kunne se neste EM på TV, som nylig VM i Qatar.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *