Norge har avsagt den første dommen mot russerne som skjøt opp dronene

Nort-soldater vokter infanteri i Jarfjord på den russisk-norske grensen. (29. 2022)
| Foto: tradisjonell kunnskap

Norge har arrestert nærmere et dusin russere som har flydd droner over militært sensitive områder siden katastrofen, selv om dommen er den første i denne sammenhengen som norsk rettsvesen har avsagt, ifølge AFP-byrået.

Norge, Europas nåværende hovedgassleverandør, har sendt en sikkerhetsvakt rundt sine olje- og gassanlegg. Dette fulgte nedfallet av pellets fra ubemannede luftfartøyer nær denne infrastrukturen og en sannsynlig sabotasje av Nord Stream 1 og 2 gassrørledninger i Østersjøen.

Retten fant russeren skyldig i flere skudd på norsk land i uken 13. – 20. januar. Han fotograferte og filmet kun landskapet, og han brøt reglene. Han kastet seg, og han kjente ingen ødeleggelse. Ifølge norsk politi ble han ikke siktet for bonde.

Maxim I driver et lite reisekontor. Ifølge AFP forlot han Russland for å unngå mobiliseringen kunngjort av Russlands president Vladimir Putin som svar på de russiske troppenes uhell i Ukraina.

Som andre falne land, forbød Norge pellets på landet sitt til russiske personer og enheter som svar på Russlands invasjon av Ukraina. Brudd på denne straffen er en trussel i Norge og år i fengsel. I slutten av januar anklaget den russiske ambassaden i Oslo Norge for å ha oppfordret til bytte av bonde. Norge er medlem av den nordatlantiske alliansen, med en internasjonal grense på 198 kilometer.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *