Norge har innført innreiseforbud for russiske statsborgere.

Norge har forbudt russiske statsborgere å reise inn på landets territorium.

Inntil nylig kunne russere reise inn i Norge med Schengen-visum. Slik er det ikke lenger siden Oslo satte en stopper for denne praksisen. Dette vedtaket betyr at russerne ikke får direkte tilgang til Schengen-området. Noen unntak er imidlertid tillatt.

Den norske regjeringen stenger grensene for russiske turister, og avskjærer deres siste forbindelse med Schengen-området. Endringen i visumkravene fra 29. mai er et svar på Norges forpliktelse til å «stå sammen med sine allierte og partnere som svar på Russlands ulovlige invasjon av Ukraina», sa justisminister Emilie Enger Mehl.

Unntak gjelder for russere som jobber eller studerer i Norge, og russiske statsborgere kan fortsatt besøke nære familiemedlemmer i det skandinaviske landet. Selv om Norge er medlem av NATO, er det ikke en del av EU. På grunn av den russiske invasjonen av Ukraina i februar samme år, suspenderte EU alle visumtiltak for russere i september 2022.

Norge har redusert antallet turistvisum utstedt til russere betydelig siden våren 2022. Bare de som allerede har langtidsvisum fra norske myndigheter eller visum fra et annet Schengen-land får passere grenseovergangen Storskog-Boris Gleb, det eneste inngangspunktet mellom de to landene.

Les også:

Kilde: www.ntv.de

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *