Norge hindrer større gassmangel: Streiker hos statlig energiselskap er over

Den norske regjeringen grep inn tirsdag for å få slutt på streiker hos det nasjonale energiselskapet Equinor. som har det Norsk Arbeidsdepartementet og Syndikat av Lederne kunngjøring. Slutten på streiker – brukt til å heve lønningene – er gode nyheter for Europas energiforsyning. Hvis streikene hadde fortsatt som planlagt, kunne den norske hovedleverandøren eksportert 56 % mindre gass fra lørdag.

Tirsdag stilte arbeidere ved tre Equinor gass- og oljefelt ned fra jobben sin. Ansatte ved syv andre anlegg planla å bli med denne uken, og stengte ytterligere fire gass- og oljefelt på onsdag, tre til på lørdag. Før streikens slutt nådde gassprisene i Europa det høyeste nivået på fire måneder. De siste årene har Europa hentet mellom 20 og 25 % av gassen fra Norge.

I går ettermiddag sa den norske regjeringen at de ikke hadde til hensikt å blande seg inn i lønnskonflikten. Dette er nå gjort, ifølge arbeidsminister Marte Mjøs Persen, på grunn av den «dramatiske innvirkningen» streikene truet med å få «i sammenheng med dagens europeiske situasjon». Hun mener det er viktig at Norge opprettholder sitt rykte som en pålitelig og forutsigbar energileverandør. En tredjepart er nå pålagt av myndighetene å avgjøre om og i hvilken grad ansatte i Equinor har rett til lønnsøkning.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *