Norge legger en felle for avreise millionærer

Den flerfoldige olympiske mesteren og verdensmesteren i langrenn Bjorn Daehlie (bilde i midten) eller den fjerde rikeste nordmannen, milliardæren Kjell Inge Rokke. Dette er bare to eksempler på mobile nordmenn som forlot hjemlandet etter at statsminister Jonas Gahr Støres venstreregjering tiltrådte i oktober i fjor. Det norske kabinettet forbereder derfor tiltak for å hindre utvandring av velstående nordmenn, skrev Bloomberg.

Femårsperioden for beskatning av urealiserte kursgevinster på aksjer og andre eiendeler fjernes ved utreise fra landet. Reglene utvides til å gjelde overdragelse av aksjer til nære familiemedlemmer bosatt i utlandet, med umiddelbar virkning. Partiene i regjeringskoalisjonen ble enige om dette punktet tirsdag, Bloomberg skrev.


Vinmilliardæren skjulte identiteten sin for sveitsisk lam i årevis. Nå må han betale hundrevis av millioner av franc

Den sveitsiske franske milliardæren Pierre Castel, grunnlegger av et av verdens største vinselskaper, har blitt dømt til å betale hundrevis av millioner franc i skatt etter en rettsavgjørelse som fant at han bevisst hadde skjult identiteten sin som leder av en global drikkevare. imperium. i flere tiår i Sveits. Samtidig tok lovens skattearm igjen Castel etter nesten tretti år, skriver Bloomberg-byrået.

Les artikkelen

Venstreregjeringen har hevet skattene på de rikeste nordmennene siden de kom til makten i fjor, tilsvarende det som har skjedd i andre land som Spania og Colombia siden starten av pandemien. Samtidig er det økende bevis på at den nordiske nasjonens rikeste innbyggere tar grep for å unngå høyere økonomiske byrder.

De rikes utvandring er alarmerende

«Jeg har lagt merke til en betydelig økning i forespørsler om utvandringsråd fra mobile mennesker,» sa Bettina Banounová, en partner i advokatfirmaet Wiersholm, til Bloomberg. «Antallet milliardærer som vurderer å flytte er alarmerende og antallet mennesker som allerede har emigrert har økt betrakteligsa hun og refererte til personer hvis nettoformue overstiger 1 milliard kroner (ca. 2,5 milliarder kroner).

Norske medier meldte tidligere at flere velstående nordmenn flyttet etter regjeringsskiftet i fjor høst. Blant dem skilegenden Bjorn Daehlie eller milliardær og fiskerientreprenør Kjell Inge Rokke, som slo seg ned i Lugano i Sveits.

Valencia i Spania har blitt kåret til den mest expat-vennlige byen i 2022 av InternNations.

Hvor er det beste stedet for utlendinger å bo? I Valencia. Paris er den motsatte ytterligheten og Praha er gjennomsnittet

Millioner av mennesker reiser verden rundt for å jobbe. Og hvis noen vurderer å jobbe i utlandet, bør de fokusere på Valencia, Spania. Byen vant rangeringen av metropoler som tilbyr de beste forholdene for expats foran Dubai og, kanskje overraskende, Mexico City. Praha tok 21. plass, og Paris – en gang så ettertraktet av kunstnere og intellektuelle – er derimot krøket nederst på listen over fem dusin byer av selskapet InterNations, som ble publisert av CNBC-serveren.

Les artikkelen

Regjeringen vil også få i oppgave å utforske endringer for å sikre at «urealiserte kursgevinster som er opptjent i Norge frem til flyttingstidspunktet vil bli effektivt beskattet derKoalisjonsmedlemmer har allerede blitt enige om å heve den effektive skattesatsen på utbytte og aksjegevinster til 37,8 %, en økning på seks prosentpoeng fra den for to år siden, før den nåværende koalisjonen tiltrådte.

Ifølge Guttorm Schjelderup, professor ved Norges Handelshøyskole, ser også noen av Norges rikeste ut til å ha uttømte muligheter som gjorde at de ikke kunne betale utbytteskatt i årevis ved å redusere selskapenes kapital til det lovlige minimum. Norge skattlegger ikke aksjonærenes inntekt, som regnes som tilbakebetaling av innbetalt aksjekapital, bemerket Bloomberg.

Graffiti på en vegg i Beograd til minne om datteren til den russiske ultranasjonalistiske ideologen Alexander Dugin, Darya Dugin, som ble drept i et bombeangrep i Moskva i august.

I Beograd! Russere fant også tilflukt i det anti-russiske Europa, hundre tusen av dem kom til Serbia

Etter at den russiske invasjonen av Ukraina begynte, forlot mange russere hjemmene sine og søkte tilflukt i verden. Det er ikke så mange steder hvor den i stor grad anti-Kremlin-verden ville akseptert dem. Jo mer mobile reiste til Dubai i stort antall, mange andre fant etter hvert en ny arbeidsplass også i Europa. Så langt har 100.000 mennesker ankommet Beograd, Serbia, med en befolkning på 1,4 millioner, siden invasjonen startet i februar – og mange av dem har nå bestemt seg for å bli i Serbia og søker permanent opphold og arbeid, skrev Bloomberg.

Les artikkelen

Alt om inflasjon

Inflasjonsskremsel. Hva er årsakene? Hvordan forsvare seg mot det? Hvordan investere, hvor spare, hvor det er anstendige renter, hvilke obligasjoner er verdt det? Hvordan kjemper staten, regjeringen og CNB mot inflasjon? Hvem og hvorfor øker prisen og med hvor mye? Hvordan håndtere prisøkninger? Er det et godt tidspunkt å ta opp boliglån, vil rentene gå opp eller ned, og hvorfor? Bakgrunn, tips, triks, advarsler.

Høy inflasjon plager ikke bare Tsjekkia, men også andre europeiske land og USA. Se forhåndsvisningen i verden.

Inflasjonsrelaterte emner:

Les alt om inflasjon her

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *