Norge mot Frankrike i omkamp – igjen

Interessant nok var verdensmesterskapet i 2021 første gang siden lagene møttes i sin aller første trofékamp, ​​ved verdensmesterskapet i 1999, at vinnerne ikke var foran ved pause. Hver kamp siden – 13 totalt, alle i finaleturneringer inkludert tre semifinaler og tre finaler før Spania 2021 – vinneren som dukket opp var laget foran ved pause.

Men mens historien mellom lagene er lang, den gjensidige respekten er høy og kunnskapen om hverandre er veldig sterk, er alle enige om at fortiden ikke har noen betydning for hva som vil skje i semifinalen.

På EHF EURO 2022 har Norge den uvanlige situasjonen å komme til finalen med et tap bak seg, etter at Danmark vant den siste gruppe I-kampen i hovedrunden, og avsluttet en 17-kampers seiersrekke på EHF EURO for Norge.

«Det var en vanskelig kamp mot Danmark, og det er alltid interessant, denne prosessen etter å ha tapt en kamp, ​​endret, byttet til et nytt spill og nye muligheter og kommet tilbake til denne gode modusen. Vi jobber med det i dag og jentene har det bra, ” sa norsk trener Thorir Hergeirsson på semifinalens pressekonferanse torsdag.

– Heldigvis taper vi noen ganger, det er viktig, for de andre lagene er veldig gode. Du må være ydmyk. Alle gode lag kan gå fra tap til endring og være klare for en ny kamp og snu det. Det er derfor noe av det viktigste i mesterskapet.

På den annen side har Frankrike ikke annet enn seire bak seg på EHF EURO 2022.

«Det er en veldig god konkurranse for Frankrike-laget. Vi er gode i alle deler av kampen, spesielt i forsvar og vi spiller veldig raskt i raske kontringer, gjennombrudd, og vi har slått veldig gode lag. Vi er nå i god stand fordi i går [in the last main round game], mange spillere spilte ikke. De unge spillerne var veldig gode. I laget er stemningen veldig god. Vi er veldig glade, sa Frankrikes trener Olivier Krumbholz.

Det blir en spesiell kamp for Krumbholz, som ledet Frankrike til en stor samling medaljer, inkludert, sist, Tokyo 2020 OL-gull, to verdenstitler og EHF EURO-trofeet på hjemmebane i 2018. mot Norge blir Krumbholz 500e kamp i spissen for Frankrike.

«Vi håper virkelig det vil være den beste gaven til ham,» sa Edwige om sjansen til å vinne en medalje denne helgen. «Vi har mange forventninger til semifinalen. Og det blir en spesiell kamp for Olivier, denne semifinalen, fordi det blir hans 500. Så disse kampene vil ha mye følelser, så jeg håper at vi vil gjøre den vakreste gaven.

«Det er viktig for oss, og ja, denne kampen er ikke vennskapelig, men vi setter stor pris på det norske laget og jeg tror vi er vennskapelige sammen. Vi dro på ferie sammen på Martinique. Det er veldig kult å spille mot Norge. For å være ærlig, det kan være bedre i finalen. Men hei, vi gjør det i semifinalen.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *