Norge ønsker å øke forsvarsbudsjettet midt i krigen i Ukraina

Nabolandet Russland foreslo torsdag å øke forsvarsbudsjettet med rundt 9,8 % i 2023 for å styrke etterretningsevnen i Nord-Fjerne og ammunisjonslagrene på bakgrunn av krigen i Ukraina.

• Les også: Én døde og syv skadet i angrep på Zaporizhia

• Les også: Den ukrainske hæren fortsetter å rykke frem, Putin håper på «stabilisering»

I sitt budsjettforslag for 2023 foreslår sentrum-venstre-regjeringen å vie 75,8 milliarder kroner (7,3 milliarder euro) til sine hærer, 6,8 milliarder kroner mer enn i år.

– Russlands aggresjon mot Ukraina er en trussel mot norsk og europeisk sikkerhet, sa forsvarsminister Bjørn Arild Gram i en uttalelse.

  • Hør intervjuet med Tetyana Ogarkova på Philippe-Vincent Foisys show som sendes direkte hver dag kl. 06.50 via QUB-radio :

«Krig har allerede store sikkerhetsmessige, økonomiske og humanitære konsekvenser,» bemerket han.

Medlem av NATO, det skandinaviske landet, som deler en 198 km grense med Russland i Arktis, planlegger med disse tilleggsmidlene å styrke sine militære etterretningstjenester, fylle opp ammunisjonslagrene eller styrke vaktholdet. nasjonal.

En del vil også bli viet utskifting av utstyret gitt til Ukraina og til ytterligere donasjoner i 2023. Oslo har allerede forsynt Kiev med 22 haubitser, panservernvåpen og luftvernmissiler, lette pansrede kjøretøy og til og med lite enkeltutstyr.

Siden regjeringen er i mindretall i Stortinget, vil den trenge støtte fra andre partier for å få vedtatt budsjettforslaget, som derfor sannsynligvis vil bli endret.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *