Norge stenger grensen for biler registrert i Russland

Norge varslet fredag ​​at de med sjeldne unntak vil stenge grensen for kjøretøy registrert i Russland, en ytterligere innstramming på grunn av krigen i Ukraina.

Norge og Russland deler 198 kilometer med landegrense i det fjerne nord samt Storskog-Boris Gleb-grenseovergangen som innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EU, Norge, Island, Liechtenstein) er det siste overgangspunktet som er åpent for russere med et turistvisum.

«Norge står ved siden av sine allierte i å svare på den brutale angrepskrigen som Russland fører i Ukraina», erklærte lederen for landets diplomati, Anniken Huitfeldt, i en pressemelding.

«Det er viktig at sanksjonene er effektive slik at vi kan hindre så mye som mulig inntektene som den russiske staten trenger for å finansiere krigen,» la hun til.

Det skandinaviske landet er ikke medlem av EU, men har vedtatt nesten alle sanksjonene som ble tatt av Brussel siden krigsutbruddet 24. februar 2022.

Ved å stenge grensen for russiske kjøretøy fra midnatt (22.00 GMT) natt til 2. til 3. oktober, imiterer den et tiltak som allerede er tatt av EU-landene som grenser til Russland (Finland, Estland, Latvia, Litauen, Polen) i samsvar med anbefalinger fra EU-kommisjonen.

Moskva fordømte på sin side «absurde» restriksjoner.

Forbudet gjelder kun kjøretøy med færre enn ni seter og gir noen unntak som tilfeller av humanitære nødsituasjoner og diplomatiske biler eller biler som tilhører europeiske borgere bosatt i Russland.
cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *