Norge velger Ethereum for digital valutautvikling

Norges sentralbank, Norges Bank, har rapportert enn det rene kryptovaluta av landet er basert på Ethereum (ETH). I fjor antydet Norges Bank at de ønsket å gjennomføre tester for en Sentralbankens digital valuta (CBDC).

Ethereum Testnet

En CBDC er en fullstendig digitalisert fiat-valuta. En av fordelene med CBDC er at de lar flere få tilgang til det finansielle systemet. I tillegg bruker hver CBDC en eller annen form for distribuert reskontroteknologi (DLT) Som blokkkjede Teknologi. Dette sikrer at det ikke kreves tredjeparter under transaksjoner. I tillegg er det et mye mer transparent betalingssystem enn med gjeldende fiat-valutaer.

Tidligere i år i mai redegjorde den norske sentralbanken for sitt valg for Ethereum. Ifølge banken kan Ethereum-teknologi danne en solid infrastruktur rundt kjernefunksjonene til CBDC. Den mangfoldige anvendeligheten til Ethereum ble favorisert fremfor valutaer som Bitcoin (BTC).

En milepæl i utviklingen av det norske CBDC er nådd med lanseringen av grensesnittet med åpen kildekode. Dette grensesnittet tillater interaksjon med testnettverket. Dette offisielle CBDC-testnettet inkluderer funksjoner som preging, brenning, sending og mottak av ERC-20-tokens. For øyeblikket er testnettet kun tilgjengelig for autoriserte personer.

Den norske sentralbanken samarbeider med nahmiet lag-2 skalering protokoll på Ethereum. Nahmii forventer å levere den andre fasen av prosjektet denne måneden. Like etter ønsker de å gjøre koden offentlig tilgjengelig.

97 CBDC

Norges Banks kunngjøring kom samtidig med viktige nyheter fra Det internasjonale pengefondet (IMF). EN rapportere IMF rapporterer at 97 land utvikler sin egen digitale valuta. To av dem, Nigeria og Bahamas, har allerede lansert sine CBDC-prosjekter. henholdsvis «eNaira« og «Bahamian sand dollar«.

Denne måneden også IMF kunngjøring jobber med en internasjonal plattform for CBDCs. Denne plattformen forventes å koble sammen CBDC-er rundt om i verden og lette internasjonale transaksjoner.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *