Norges fotballforbund møter Qatar på FIFA-kongressen for trekning av verdensmesterskapet

– Menneskerettigheter, likeverd og demokrati, fotballens kjerneverdier, var ikke en del av starttroppen på lenge, sa den tidligere landslagsspilleren, som nylig ble den første kvinnelige presidenten i det norske forbundet. «FIFA har fremhevet disse punktene, men det er fortsatt en lang vei å gå.»

Noen øyeblikk senere kom Hassan Al-Thawadi, generalsekretæren for organisasjonskomiteen, på scenen. «Jeg vil gjerne uttrykke min skuffelse over fru presidents tale,» sa han. «Hun ba oss ikke om en samtale, hun forsøkte ikke en dialog. Vår dør er alltid åpen for konstruktiv kritikk, basert på rett kunnskap, fakta og kontekst. For Norges Forbund og alle som er i tvil: også før ball ruller, dette verdensmesterskapet har ført med seg historiske endringer. Dette verdensmesterskapet utgjør en forskjell. Ikke i 28 dager, ikke på en måned, men flere tiår etter at den siste ballen ble avfyrt her.

Norge, som ikke klarte å kvalifisere seg til VM, vurderte å boikotte turneringen i Qatar i fjor. Fagforeningsmedlemmer stemte imot. Klaveness brukte FIFA-kongressen i Doha til en kritisk tale.

«I 2010 tildelte FIFA verdensmesterskapene 2018 og 2022 på en uakseptabel måte, med uakseptable konsekvenser. FIFA må ta seg av skadde arbeidsinnvandrere og familiene til avdøde arbeidsinnvandrere», sa Klaveness, som også støtter LHBTI-miljøet i Qatar, uten å tydelig uttale navnet på vertslandet for VM. «Jeg drømmer fortsatt om fotball. Fotball for gutter og jenter, i alle farger, av alle legninger.»

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *