Norsk bioteknologi avslutter «strategisk» gjennomgang med omvendt fusjon – Endpoints News

En liten norsk bioteknologisk kunngjorde slutten på sin omvendte fusjonsreise torsdag, omtrent tre måneder etter at de kunngjorde at de først og fremst ville selge for deler.

Nordic Nanovector vil bli svelget av en annen Norge-basert bioteknologi, APIM Therapeutics, kunngjorde selskapene torsdag. Til syvende og sist vil APIM-aksjonærene eie 76 % av det kombinerte selskapet, som senere vil avsløre et nytt navn, mens Nordic Nanovector-aksjonærene vil eie 24 %.

Den økonomiske situasjonen er som følger: Nordic Nanovector vil forsøke å kjøpe tilbake alle APIMs aksjer som en del av en avtale som verdsetter sistnevnte bioteknologi til rundt 44 millioner dollar. Nordic Nanovector vil også betale ytterligere 5,6 millioner dollar for å utøve de utestående tegningsrettene.

Dersom Nordic Nanovector lykkes med å kjøpe alle APIM-aksjer, vil de utstede ytterligere 372 millioner matchende aksjer – eller aksjer som utstedes direkte til APIM. Dette vil verdsette selskapet til 15,5 millioner dollar.

Det nye kombinerte selskapet vil fokusere på å bringe APIMs pipeline til markedet, og starter med hovedprogrammet ATX-101. APIM beskriver forbindelsen som et «cellepenetrerende peptid» designet for å stimulere responsene til andre vanlige kreftimmunterapier, som anti-PD-(L)1- og anti-eGFR-hemmere.

For tiden testes programmet i en fase Ib/IIa-studie i platinasensitiv eggstokkreft i kombinasjon med kjemoterapi, og en annen fase II-studie i sarkom som monoterapi.

Torsdagens avgjørelse kom etter at Nordic Nanovector bestemte seg for å «utforske strategiske alternativer» i august, etter at en fase IIb-studie ble stoppet. Forskerne hadde forsøkt å behandle kreften ved å målrette CD37 med en blyforbindelse kalt Betalutin, også kjent som 177Lu lilotomab satetraxetan.

Programmet ble designet for å konjugere et anti-CD37-antistoff med en beta-emitterende radionuklid og fungere som både en immunterapi og et målrettingsmiddel for en radioaktiv nyttelast. Men med kun tre pasienter påmeldt siden januar, har Nordic Nanovector valgt å slutte.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *