Norsk Foss temporitt overrasker alle VM-favoritter

Tobias Foss vant overraskende den individuelle tidsritttittelen ved UCI Road World Championships i Australia. Den 25 år gamle nordmannen trengte 40,02 minutter til løypa over 34 kilometer. Sølv gikk til sveitsiske Stefan Küng, som var tre sekunder tregere enn Foss. Belgiske Remco Evenepoel, vinner av Tour of Spain forrige uke, ble nummer tre på ni sekunder. Den forsvarende italienske mesteren Filippo Ganna endte på sjuende.

Foss, som er under kontrakt med det nederlandske laget Jumbo-Visma, visste ikke hva som hadde skjedd med ham. «Jeg er i en slags drøm. Jeg tror ikke det, sa nordmannen, som hadde kjørt i Canada som forberedelse til verdenscuppen. – Beina var gode og jeg visste at formen var god uansett. Men det er mer enn jeg aldri kunne ha drømt om, ikke engang da Jeg var på seletøy ble sittende. Jeg er ikke den mest selvsikre sjåføren.

Nederlandsk utenfor topp 20

De nederlandske deltakerne Daan Hoole og Bauke Mollema endte ikke blant de tjue beste. Hoole ble nummer 23 2,15 minutter bak Foss. Mollema, som ble passert av Küng halvannet minutt etter ham, var tre sekunder tregere og endte på 25. plass. Mollema, som ble nederlandsk mester i tidskjøring for første gang i karrieren i fjor sommer, kunne ikke forklare hvorfor han ikke var med i sykkel-VM. «Jeg vet ikke. Jeg følte meg bra her hele uken, jeg trente også godt på temposykkelen med gode krefter. Og også før start var sensasjonene gode», erklærte han.

På veien merket Mollema at han ikke klarte å akselerere godt etter cornerene. Og da tok Küng ham også forbi. «Men jeg hadde for lenge siden sett fra wattene mine at det ikke var rettferdig,» sa Mollema. (ANP)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *