Norsk investeringsselskap bevilger nesten 49 millioner euro til Bitcoin

Det norske investeringsselskapet «Aker ASA» annonserte at det vil investere i Bitcoin (BTC).


Norge står for en betydelig del av kryptohash-ratene

For dette formål har selskapet opprettet et nytt datterselskap «Seetee AS». I tillegg planlegger investeringsselskapet å investere i forskjellige kryptovalutaselskaper.

I tillegg til å investere i Bitcoin, vil det nye selskapet Seetee også fordype seg i Bitcoin-gruvedrift. For dette formål har selskapet angivelig allerede inngått et samarbeid med blockchain-teknologiselskapet Blockstream. Blockstream skal hjelpe Seetee blant annet med å implementere BTC gruveutstyr.

Det er verdt å merke seg at selv om den norske regjeringen avsluttet elektrisitetssubsidier for BTC-gruvearbeidere i november 2018, utgjør gruveaktiviteten i landet fortsatt en betydelig del av den globale hash-ratedistribusjonen. Landet er for tiden rangert på 8. plass når det gjelder global hashrate.


Første innledende investering på 500 millioner kroner

I første omgang planlegger det norske investeringsselskapet å frigi 500 millioner norske kroner (nesten 49 millioner euro) for Bitcoin. Takket være sosiale medier Twitter selskapet kunngjorde at det allerede har kjøpt 1 170 BTC, for tiden verdt over € 49,5 millioner:

Som svar sier administrerende direktør i investeringsselskapet at han er fornøyd med den nye beslutningen:

«Med lanseringen av Seetee tar Aker-konsernet et nytt steg innen programvare og fintech. Vi er veldig spente på de industrielle mulighetene som åpnes opp av Bitcoin og blockchain-teknologi, og ønsker å gi et sterkt bidrag til denne innsatsen. «

Det ble nylig annonsert at MicroStrategy har fylt på BTC-lageret igjen. Er du nysgjerrig på hvor mye BTC? Så klikk her for å få tilgang til den tilsvarende artikkelen. Er du nysgjerrig på hva dette gjorde med selskapets aksjekurs? Så klikk her for å finne ut.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *