Norsk massemorder Breivik søker tidlig løslatelse / Artikkel

Breivik ble dømt til 21 års fengsel etter massakren. Dette er maksimumsstraffen etter norsk lov. Loven sier imidlertid også at spesielt farlige kriminelle kan holdes i fengsel så lenge de fortsetter å utgjøre en trussel mot samfunnet. Derfor forventes 42 år gamle Breivik å sitte i fengsel til slutten av livet.

Breivik hevder imidlertid at han ikke lenger er en fare for samfunnet.

Han håpet imidlertid ikke på en gunstig rettsavgjørelse da han gikk inn i rettssalen med hånden hevet i en nazi-hilsen. Breivik hadde også utarbeidet flere plakater som «Stopp folkemordet mot hvite mennesker».

Breivik drepte 77 mennesker i angrep i juli 2011. De fleste av ofrene ble skutt på øya Utøya i en Arbeiderpartis ungdomsleir, og flere andre mistet livet i et angrep på en sammensatt regjering i Oslo.

Breivik var gjennomsyret av ideologien til høyreekstremisme, som rettet seg mot multikulturalisme, islam og feminisme. Breivik var overbevist om at det var hans plikt å hindre europeisk sivilisasjon i å bli et «Eurabia» dominert av islam.

Han komponerte et manifest på mer enn 1500 sider der han redegjorde for motivene for sine handlinger, og hovedformålet med terrorangrepene var å trekke offentlig oppmerksomhet til dette manifestet.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *