Norsk supermarked ser kjøttsalget stuper etter CO2-utslippsstempel

I samarbeid med kundeundersøkelsesbyrået Cicero rangerte Oda alle produktene på netthyllen i 2021. Matvarer ble merket for høyt, middels eller lavt karbonavtrykk. – Vi forstår kunder som synes det er nesten umulig å vurdere hvilke kjøp som er klimavennlige, sier Louise Fuchs, bærekraftssjef i Oda. mot den grønne dronningen. – Vi opplevde dette som en betydelig utfordring. Derfor begynte vi å lete etter en enkel måte å dele utslippsdata på. »

Det var viktig for Oda å ikke peke fingre og fortelle kundene hva de skulle kjøpe og ikke kjøpe, sier Fuchs. «Klimasjekken» dukket opp fordi kundene våre ba om den selv.

Les også: begrens global oppvarming opptil 1,5 grader krever en årlig investering på 8 billioner

Grønnsaker i stedet for kjøtt

Ifølge Fuchs er kundene fornøyde med resultatet. Det har til og med vært en økning i salget av urteprodukter. «En av fem burgere vi selger er nå vegetarianer, og vegetarmat har blitt mye mer populært. Linsesuppeoppskriften var til og med på topp 10. Det var utenkelig for et år siden.

Bærekraftige etiketter

I Nederland er det et bredt utvalg av kvalitetsmerker i hyllene, som hver på sin måte uttrykker bærekraften til et produkt. Mid Centraal sitater som premiummerker i alle fall ASC, Beter Leven (2 og 3 stjerner), Demeter, EKO, Fairtrade, EU organic, MSC, På vei til PlanetProof, Rainforrest Alliance og UTZ. Det er ennå ikke snakk om en universell og enkel klang.

Se også vår forklarende video om skogen av kvalitetsetiketter

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *