Norske Karsten Warholm vinner OL-gull på 400m hekk for menn, setter ny verdensrekord | Nyheter fra de olympiske leker i Tokyo

TOKYO: Norges Karsten Warholm slo sin egen verdensrekord tirsdag ved å vinne OL-gull på 400 meter hekk for menn.

Beregnet som en av høydepunktene i det 10-dagers friidrettsprogrammet på Olympiastadion, klarte ikke kremen av en veldig god hekkeavling å levere et spennende løp i den svulmende middagsvarmen og fuktigheten.

Warholm løp en bemerkelsesverdig tid på 45,94 sekunder, og slo sin forrige verdensrekord på 46,70 sekunder. For å sette den prestasjonen i perspektiv, har bare fire løpere i historien løpetider under 47 sekunder, enn si under 46.

Hans store amerikanske rival Rai Benjamin tok sølv på 46,17 sekunder, mens brasilianske Alison Dos Santos tok bronse på 46,72, begge regionale rekorder som også brøt deres tidligere personlige rekorder.

Da nordmannen, med minimal bevegelse i overkroppen når han forhandlet de første hekkene, nådde de siste 200 meterne godt foran pelotonen, var spørsmålet om han klarte å holde tempoet og tråkkfrekvensen.

Benjamin hadde ikke mistet håpet og startet inn i den siste rettstreken, og fant seg nesten hals og nakke på det 10. og siste hinderet.

Warholm, med tennene sammen og hodet vippet, virket klar for amerikansk seier.

Men på en eller annen måte gravde den to ganger norske verdensmesteren dypt og fant akkurat nok energi til et ekstra dytt som fikk ham over streken.

Øynene buldret da verdensrekorden dukket opp på storskjermen, brølte Warholm og rev spontant skjorten sin under gisp fra de sparsomme lommene til andre idrettsutøvere og lagledere på Olympiastadion.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *