Norske Kilde feier Beaver Creek med super-G-tittel for menn

Norges Aleksander Aamodt Kilde fortsatte sin start på verdenscupsesongen med en super-G-tittel på Beaver Creek Resort i Colorado søndag.

Kildes vinnertid på ett minutt og 10,73 sekunder var bare to tideler av et sekund foran den sveitsiske rivalen Marco Odermatt. Alexis Pinturault fra Frankrike ble tredje på 1:11.03.

Nordmannen vant også lørdagens utfor i Colorado med Odermatt som ble nummer to og Torontos James Crawford tredje.

Crawford ble nummer 11 i søndagens super-G med tiden 1:11,86.

Så langt har Kilde tre seire, en toer (på en super-G forrige uke i Lake Louise, Alta., hvor han ble slått av Odermatt) og en har ikke fullført i fem turneringer. Odermatt fikk i mellomtiden to seire, to andreplasser og en tredjeplass (bak, selvfølgelig, Kilde).

Kilde sa at han fikk influensa i Lake Louise. Det kan ha hjulpet at han hadde en dag unna racing på fredag, da snø og sterk vind førte til at arrangørene skrotet det som skulle være en utforkjøring ved Beaver Creek.

Tre andre kanadiere klarte også å knekke topp 30 på søndag og hente verdenscuppoeng. Jeffrey Read, fra Canmore, Alta., ble nummer 20. Trevor Philp fra Calgary ble nummer 27 og Broderick Thompson fra Whistler, BC, ble nummer 28.

Østerrikeren Matthias Mayer, dobbelt olympisk super-G-mester, ble nummer 10 på søndag.

Verdenscupkretsen for menn gjenopptas neste helg med slalåm og storslalåm i Val D’Isere, Frankrike. Neste utfor- og Super-G-løp er 16.-17. desember i Val Gardena-Groeden, Italia.

SE | Beaver Creek FIS verdenscup i alpint – Super-G menn:

FIS verdenscup i alpint Beaver Creek: Super-G for menn

Se verdens beste mannlige super-G alpinløpere besøke Beaver Creek, Colorado for å se hvem som vil hevde seg i FIS alpint verdenscup.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *