Norske skiskyttere vinner første verdenscupstafett

Nordmennene var i ledelsen fra start da Vetles Shostad Kristiansen bygget opp 6,3 sekunders ledelse over franske Eric Parot etter etappe én. Etappe to fortsatte for de norske med Sturla Holm Lægreid som falt én plassering tilbake, men Tarjeij Bæ og Johannes Tingnes Bæ tok igjen førsteplassen for Norge på de to gjenværende etappene.

Vinnerkvartetten dekket alle mål med totalt syv reserverunder, og endte på én time, 19 minutter og 26,2 sekunder.

Andreplassen gikk til det tyske laget, som skjøt alle mål med åtte reserverunder, men var 43,9 sekunder bak de norske. Topp tre fullføres av franskmennene som takket være ni reservepatroner klarte å unngå strafferundene, og endte ett minutt og 5,9 sekunder bak vinnerne.

Latviske skiskyttere startet ikke stafettkonkurransen. I tillegg, uten deltagelse fra Latvia, ble det også i dag gjennomført en stafett for kvinner på 4×6 kilometer, der skiskytterne fra Ziedrija vant.

Det svenske lagets første etappe ble ledet av Linna Persson, som var nest raskest på banen, og tapte kun mot norske Karulin Ofigst Knoten, men etter den andre etappen, som ble ledet av svenske Anna Magnuson, var Sverige jevnt på yttersiden. de tre første. De resterende to etappene ble fullført av Elvíra og Hanna Åberga, som var de raskeste og brakte suksess til Sverige.

Ved å bruke seks reservepatroner unngikk svenskene strafferunder og kom i mål på én time, 14 minutter og 59,8 sekunder.

Andreplassen gikk til de tyske fire, som også brukte seks reservepatroner, men tapte 28,1 sekunder til vinnerne ved målgang. Nordmennene, som brukte tre reservepatroner for å unngå strafferunder, kom i mål 31,5 sekunder bak de svenske skiskytterne.

17 damelag deltok i starten.

Lørdag blir det sprintkonkurranse – ti kilometer for menn og 7,5 kilometer for kvinner. Første PK-etappe avsluttes søndag, når jakten er planlagt, med herrene som konkurrerer over en distanse på 12,5 kilometer og kvinnene over ti kilometer.

Andre etappe av PK vil finne sted fra 8.-11. desember på den østerrikske kretsen i Hochfilzen, mens finalen av de ti etappene i PK-konkurransen er planlagt til 16.-19. mars i Oslo.

Andre leser for tiden

Alle bør vite: de viktigste endringene i 2023. Hva blir dyrere, blir dyrere og ikke i det hele tatt?

Paracetamol død lever, mirakelmedisinen alle bør ta, den røde flekken hvis du er heldig! Årets mest avslørende historier

FOTO: Showbiz-stjerner er også bakfulle i dag…

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *