Norske talenter foretrekker Jumbo-Visma fremfor Uno-X: «Ajax mislykkes også hvis Real Madrid vil ha talent»

Med ankomsten til 17-åringen Jörgen Nordhagen fra 2023 skal fire norske ryttere sykle med Jumbo-Visma og utviklingslaget. Fremveksten av det skandinaviske landet som en sykkelnasjon er kanskje overraskende. Hvorfor vet spesielt det nederlandske laget hvordan de skal velge norske talenter?

Tobias Foss, verdensmester er allerede et etablert navn i elitetroppen, mens Per Strand Hagenes og Johannes Staune-Mittet er i raseri med løftene til det nederlandske antrekket. Robert den store, Utviklingssjef hos Jumbo-Visma, sier Sykkelmagasinet hvorfor spesielt det nederlandske laget viser så stor interesse for norske supertalenter. «Vi har forskjellige ting vi fokuserer på når det gjelder å bygge et sykkellag,» sier De Groot. En av dem er kultur. Jeg synes vi er en god match for Norge, både med tanke på treningskulturen og personligheten vi har. Denne medsponsoren Visma, et norsk programvareselskap, kan også spille en rolle i den over gjennomsnittet interessen for norske løpere.

Jumbo-Visma ser norske talenter gjøre det bra i laget. «Takket være bakgrunnen til Tobias og Johannes har vi gradvis utviklet et samarbeid med NTG Lillehammer. Per kommer fra en litt annen bakgrunn, men har også det til felles at han kombinerte ski om vinteren med sykling om sommeren. Jeg ser på Norge som et av de hotteste markedene for talent akkurat nå, og vi har vært tålmodige og møysommelige i arbeidet med å finne rådiamanter. Jeg tror det er mye potensial i norsk sykkelsport og for oss har det alltid vært en stor faktor å finne de rette gutta for oss.

Uno-X eksempel på blomstrende norsk sykkelsport

Norges fremgang i sykkelverdenen har også tillatt et norsk lag å kjøre på Protour-kretsen siden 2020. Uno-X Pro Cycling jobber hardt og er nå invitert til flere WorldTour-ritt. Tobias Halland Johannessen vant Tour de l’Avenir i fjor, mens han i år imponerte med en syvendeplass i Tour of Catalonia, en fjerdeplass i Tour of Norway og en topp ti i Critérium du Dauphiné. Rasmus Tiller stilte opp i klassikerne, hvor han ble nummer seks i Omloop Het Nieuwsblad og nummer to i Binche-Chimay-Binche. Og så er det også Søren Waerenskjold, som vant gull i VM temporitt og sølv i landeveisritt.

Det norske laget så Jumbo-Visma snappe fra seg unggutten Nordhagen. Manager Vegar Kulset sammenlignet situasjonen med fotball, og spesielt Ajax. Selv Ajax kan mislykkes hvis Real Madrid vil ha det samme talentet. Uno-X Pro Cycling er inspirert av Ajax og møter samme type konkurranse», melder Kulset Twitter. Uno-X vil være en attraktiv mulighet for mange unge talenter fra Norge. Men når et lag som Jumbo-Visma banker på døren, er en slik mulighet vanskelig å avvise.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *