«Følelsene er litt blandede. Prestasjonene er av høy kvalitet, på den annen side var jeg litt trist med resultatet, men det er et godt løfte for fremtiden,» antydet Novák etter topp ti at han tenkte på høyere rangeringer. I det andre rennet, som var i spurtens ånd, gjorde ikke de tsjekkiske langrennsløperne det særlig bra. Ondřej Černý endte på 31. plass, Novák på 37. plass.

«Jeg var ikke helt på linje teknisk sett, jeg var litt nervøs, jeg hadde det travelt og timingen var ikke riktig. Jeg må jobbe med det og roe meg litt,» var Novák skuffet, og kom tilbake i det mislykkede. sprint.


Michal Novák (#23) ledet en suveren jakt på den tjue kilometer lange banen, og endte på en suveren 15. plass.

Flott. Novák scoret tre tidlig på dagen på Ruka

Det hele endte med et 20-kilometersløp med klassisk massestart, der Novák endte løpet på 24. plass med et tap på kun 8,9 sekunder til vinneren. «Starten på løpet var tregere, eller med margin. Til min overraskelse holdt pelotonet seg utover hele løpet. Startene var der, men på grunn av profilen på løypa gikk det nedover igjen. Etter det ble tempoet var allerede høyt og det var vanskelig å navigere i pelotonet, det var som en flokk okser,» beskrev Novák hendelsene på den hvite banen.

«Tjuefjerde er ikke dårlig, men det er ikke akkurat et mirakel. Det er så gjennomsnittlig. Men totalt sett kan jeg være fornøyd med Lillehammer,» la han til ved avslutningen av det andre stevnet, hvorpå han steg i rekken blant eliten av ryttere, ettersom han for øyeblikket er nummer tien. Neste del av verdenscupen arrangeres av den norske Beitostolen.