Nyheter fra Ukraina: Russland fokuserer på å forsvare Svatove

Omtrent ni måneder etter starten av den russiske invasjonen av Ukraina, Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy æret folkets vilje til å gjøre motstand. «Vi er klare til å gi alt. Klare til å kjempe til slutten,» sier Zelenskyj i en videomelding på den såkalte «Day of Dignity and Freedom». Ukraina har en betalte en veldig høy pris for friheten og vil fortsette å betale det, sa statsoverhodet med henvisning til krigens tusenvis av ofre.
Alle har sett hva ukrainerne er i stand til og hvilke forsvarere de har, sier Zelenskyy. «Hvordan vi kan stå opp mot en av de største hærene i verden og bli en av de beste hærene i verden.» Herdede jagerfly ville ha fått selskap av musikere, skuespillere, olympiske mestere, datavitere, forskere og forretningsmenn. Hundretusenvis av ukrainere gikk ikke om bord på fly, men stilte opp ved rekrutteringskontorer for å forsvare Ukraina.

Med «Dagen for verdighet og frihet» minnes Ukraina begynnelsen på det blodige Euromaidan-arrangementer 2013/14. Utløseren den gang var beslutningen til den pro-russiske presidenten Viktor Janukovitsj om ikke å signere en assosiasjonsavtale med EU

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *