Nyheter: NIO åpner 1. utvekslingspunkt i Nederland

Den første NIO Power Swap-stasjonen i vårt land ble offisielt åpnet på Hotel Van der Valk i Tilburg, rett på A58 fra Tilburg til Breda. Med levering av de første NIO-modellene til Nederland siden oktober 2022, kan NIO-brukere nå oppleve helautomatisk batteribytte selv. Og så være tilbake på veien innen fem minutter.

Nio

I fremtiden er det også mulig å velge et midlertidig større batteri, for eksempel til sommerferien. Batterier vil også bli enda mer effektive i fremtiden, så aldrende NIOer kan fortsatt utstyres med den nyeste batteriteknologien.

Energiutvekslingsstasjon

Den to-bils garasjestørrelsen Power Swap Station er designet i sin nåværende design for opptil 312 bytter per dag. I stasjonen lades opptil 13 batterier med en effekt på 20 til 80kW, for å beskytte det elektriske nettet og batteriene, uten å forårsake topper i det elektriske nettet.

Bilbatteriet byttes ut med et 90 % ladet batteri på fem minutter (et 90 % ladet batteri oppfyller behovene til de fleste brukere og beskytter batterilevetiden bedre). Ved hver strømbytte blir tilstanden til batteriet og det elektriske systemet nøye kontrollert for å sikre at bilen og batteriet er i optimal stand.

Kraftbalansering

Imidlertid går NIOs Power Swap-teknologi utover bare å bytte batterier for NIO-modeller. NIOs batteribytterstasjoner vil snart også tilby mulighet for å hente energi fra regionens strømnett i rushtiden, for senere å fylle på ved behov. Med dette vil NIOs Power Swap-teknologi spille en rolle i å gjøre Nederland mer bærekraftig.

NIO Power Swap-teknologi og tilhørende programvare og maskinvare er utviklet uavhengig av NIO. Til dags dato har selskapet fått mer enn 1400 autoriserte patenter og publiserte patenter relatert til batteribytte internasjonalt. NIO Power Swap Station

Europeisk nettverk

NIO Power Swap-stasjonen i Tilburg er den første av et landsdekkende nettverk av batteribyttestasjoner som vil bli etablert på strategiske steder i Nederland i de kommende årene, som en del av et større europeisk NIO Power-nettverk. NIO ønsker å ha ferdigstilt rundt 120 kraftbyttestasjoner i Europa innen utgangen av 2023, noe som vil lette elektrisk kjøring over lengre avstander.

NIO-kunder kan allerede nå til vintersport med en Power Swap Station nær Düsseldorf (Hilden) og på ruten mellom Stuttgart og München (Zusmarshausen). For å fremme bruken av Power Swap-stasjoner, tilbyr NIO nye brukere gratis batteribytte, inkludert strøm, på det europeiske NIO Power Swap-nettverket frem til 31. mars 2023.

Tidligere i år, 19. januar, ble den første vekslingsstasjonen til NIOs europeiske Power Swap-nettverk åpnet i Norge, etterfulgt av andre Power Swap-stasjoner i Norge, Sverige og Tyskland. Power Swap Stations for det europeiske markedet produseres i NIO Power Europe-fabrikken i Budapest (Ungarn), hvor den første Power Swap Station forlot fabrikken i september i fjor.

I Kina har merket allerede mer enn 1200 kraftbyttestasjoner, som det allerede er foretatt mer enn 14 millioner bytter med. Det er derfor ikke snakk om en prøveperiode for NIO, siden Power Swap-teknologien nå har bevist seg.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *